Мнозина са забравили истинския смисъл на празника Рождество Христово и

...
Мнозина са забравили истинския смисъл на празника Рождество Христово и
Коментари Харесай

Папата осъди консуматорското отношение към Рождество Христово

Мнозина са не запомнили същинския смисъл на празника Рождество Христово и са се поддали на консуматорското мислене. " Подаръци, покупки, лутане - консуматорството похити нашето Рождество. Във Витлеем (мястото на рождението на Христа) е имало беднотия и доста обич ", сподели в обичайна си неделна проповед Папа Франциск. Той прикани " да се върнем към същинския дух на празника ". " В това комплицирано време, вместо да се оплакваме, че поради пандемията не можем да вършим нещо, дано създадем нещо за този, който се нуждае, а не следващия подарък за себе си или за приятелите, за този, за който никой не мисли ", добави той.

Сегашните условия на пандемия и въведените поради нея ограничавания ни дават опция да посрещнем това Рождество " по-религиозно ".

Тази година, заради противоепидемичните ограничения, папа Франциск ще произнесе коледното си обръщение " Урби ет орби " ( " Към града и към света " ) не от балкона на катедралата " Св. Петър " пред вярващите на едноименния площад, както се прави обичайно, а от самата базилика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР