Множество потребители на безжични слушалки от Русия съобщават за неизправности

...
Множество потребители на безжични слушалки от Русия съобщават за неизправности
Коментари Харесай

В Русия започнаха да се оплакват от лоша работа на множество модели безжични слушалки

Множество консуматори на безжични слушалки от Русия оповестяват за неизправности в разнообразни модели безжични слушалки. В процеса на работа устройствата все по-често замлъкват или стартират да пращят, а музиката от тях от време на време се чува по чудноват метод. Според специалисти казусът се дължи на натрупването на доста Wi-Fi и Bluetooth устройства, работещи в честотната лента 2,4 GHz в страната, вследствие на което те са почнали да провокират разстройства между тях.

Според източника, казусът може да засегне и други устройства, в това число интелигентни високоговорители, рутери и дронове. Министерството на цифровите технологии съобщи, че разстройствата може да са породени от устройства, работещи с повече от позволената мощ. Специалистите считат, че обстановката може да се оправи, като се разпределят спомагателни честоти за устройства с дребен обхват на деяние.

Отбелязва се, че проблемите с безжичните слушалки в Москва са известни на специалистите от пазара на електроника и на експертите в региона на потреблението на радиочестоти. " Едно от известните проблематични места в Москва е ъгъла на улица " Николская " и Червения площад, където постоянно има доста хора. Слушалките постоянно пращят и се заглушават на игрища, в метрото и на други места с доста хора ", удостоверява казуса Елдар Муртазин, водещ анализатор в Mobile Research Group.

Причината за това е, че има от ден на ден Bluetooth устройства, работещи в честотната лента 2,4 GHz. Капацитетът ѝ е стеснен, което води до разстройства в работата на джаджите. Отбелязва се, че честотната лента 2,4 GHz се употребява освен от безжичните слушалки, само че и от други устройства, в това число интелигентни високоговорители и домашни рутери. Министерството на известията съобщи, че маршрутизаторите, безжичните слушалки, алармите за сигурност и другото съоръжение не би трябвало да предизвикват разстройства и в това време изискват отбрана против разстройства от друга радиоелектроника. В същото време не са изключени разстройства при положение на устройства с по-голяма мощ от позволената от Държавната комисия по радиочестоти.

Вадим Поскакухин, началник на план в Spectrum Management, счита, че казусът може да бъде решен посредством разпределение на спомагателни честоти за безжични устройства, което ще понижи натоварването на честотната лента 2,4 GHz. Редица страни към този момент разпределят нова честотна лента в долната част на честотната лента 6 GHz за нови електронни джаджи. Планира се същата лента да се употребява за свързване на очила за добавена действителност със смарт телефони.

Главният изпълнителен шеф на TelecomDaily Денис Кусков отбелязва, че броят на умните високоговорители, умните часовници, безжичните слушалки и дроновете в Русия ще продължи да пораства, въпреки и не толкоз бързо, колкото преди 2022 година. Поради това качеството на ефирните талази може да продължи да се утежнява. Експертът счита, че управляващите би трябвало да помислят за разпределяне на спомагателни честоти за такива устройства, а производителите би трябвало да обмислят потреблението на технологии за битка с радиосмущенията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР