Множество нарушения се регистрират на новоремонтирано кръстовище във Враца. Оказва

...
Множество нарушения се регистрират на новоремонтирано кръстовище във Враца. Оказва
Коментари Харесай

Проблемно кръстовище: Път във Враца обърква шофьорите

Множество нарушавания се записват на новоремонтирано кръстовище във Враца. Оказва се, че пътят обърква водачите.

Само до преди няколко месеца кръстовището към момента го няма. На негово място е черен път, който излиза на съществена улица. Тя е двупосочна и постоянно употребена. Води право към постройката на „ Пътна полиция " и квартал „ Дъбника “.

Снимка: btvnovinite.bg След като асфалтират, от управата на Враца трансформират мястото в " Т-образно " кръстовище. Забраняват придвижването в по-натоварената посока с маркировка и на процедура левият завой е неразрешен отвред.

Това принуждава водачите да вършат нарушавания. В клипът, изпратен от наш фен, се виждат цели 14 единствено за 2 минути.

Новата организация принуждава водачите да минават върху маркировката и в насрещното. За да спестят риска от преден удар, някои избират ляв завой от изхода за надясно.

А служителите на реда също се трансформират в извършители. Правят и някои взаимни отстъпки за водачите. Въпреки че патрулът на полицията е единствено на стотина метра от въпросното кръстовище, те не глобяват водачите и очевидно им влизат в ситуацията.

Според пътните специалисти мястото е рисково.

„ Явно, който го е проектирал, не е бил огромен обожател на левите завои, тъй като те отвред са неразрешени. Имаме доста сериозен недостиг от слагане на пътни знаци. Този знак ви споделя, че сте с преимущество, само че не ви не разрешава да извършите ляв завой. Това е неточност в организацията на придвижването “, споделя Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.

Ако създадем ляв завой, влизаме в насрещното и „ на процедура това е причина за ПТП. Аз се удивлявам, за какво не са създали едно по-прагматично решение - да кажем кръгово кръстовище, което ще работи доста повече “, добавя Русинова.

Засега обаче кръстовището остава в този тип.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това е законово изпълненото кръстовище по настоящия регулационен проект на град Враца, признат през 2011 година “, съобщи заместник-кметът на града инж. Цветан Стоичков.

„ Общинска администрация е подхванала дейности за смяна на организацията на придвижване, само че то е обвързвано със законови промени, които би трябвало да бъдат взети на общинско равнище “, сподели Стоичков, който добави, че ще бъдат взети най-хубавото допустимо решение за водачите.

Пътят към момента е в градеж, не е в регулация, по тази причина няма да коства пари на данъкоплатците, съобщи заместник-кметът на Враца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР