Многото тежки катастрофи, многото жертви по пътищата са траен, хроничен,

...
Многото тежки катастрофи, многото жертви по пътищата са траен, хроничен,
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: “Безпощаден контрол” по пътищата

Многото тежки произшествия, многото жертви по пътищата са дълготраен, продължителен, дълготраен проблем в България. Всеки подобен проблем изисква както законодателни ограничения, по този начин и организационни, както и безмилостен, пореден, дълготраен надзор, не акции, а дейно използване на закона.

Това съобщи пред Българската национална телевизия някогашната правосъдна министърка от кабинета “Петков” Надежда Йорданова.

Тя се разгласи още за по-висока събираемост на санкциите.

Йорданова акцентира, че носенето на отговорност от институциите и виновните лица в България постоянно е било систематичен проблем.

Бившата правосъдна министърка уточни, че в правосъдната система измененията не се свеждат единствено до закриването на профилирания съд и прокуратура.

" В последните дни на последното Народно заседание успяхме също по този начин да подсигуряваме организационна автономия и повече ресурсна обезпеченост на работата на европейските делегирани прокурори в България. Също по този начин гарантирахме на законово равнище стартирането на единната осведомителна входна точка за запорите на движими движимости в регистрационен режим - МПС, селскостопанска техника и така нататък ", регистрира тя.

По думите ѝ функционалностите и мястото на основния прокурор в правосъдната система не престават да бъдат проблем - както институционално, по този начин и персонално.

Тя разяснява и средствата от Плана за възобновяване и резистентност и нужните 23 законопроекта, като опроверга изказванията на ГЕРБ.

" Антикорупционният закон - какъв брой пъти ГЕРБ и други политически партии проваляха кворума на Правна комисия, с цел да го прегледа. Законопроектът за изменение и допълнение на Търговския закон за новаторските компании за по-гъвкавото им финансиране дълго време чака, с цел да стигне до пленарна зала, също промените в Търговския закон по отношение на несъстоятелността ", уточни Йорданова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР