Многопрофилната болница в Свищов Д-р Димитър Павлович преустановява основната си

...
Многопрофилната болница в Свищов Д-р Димитър Павлович преустановява основната си
Коментари Харесай

Болницата в Свищов спря да приема пациенти

Многопрофилната болница в Свищов " Д-р Димитър Павлович " прекратява главната си активност – хоспитализиране на пациенти. Така близо 40 000 поданици на крайдунавския град остават без болнична помощ и при нужда от стационарна терапия ще би трябвало да пътуват до други обитаеми места, написа районният вестник " Борба ".

От Общинския спешен щаб в Свищов оповестиха, че повода за хлопване на вратите за нови пациенти се корени в дейностите на експерт по здравни грижи и още 8 медицински, които са излезли в болнични, а някои от тях даже са подали молба за овакантяване. Острият дефицит на фрагменти тотално срутва опцията за образуване на график в отделенията на болничното заведение, която и преди този момент бе в сериозен недостиг на здравни чиновници.

За невижданото състояние на стационара са известени Регионалната здравна ревизия във Велико Търново и здравното министерство. Предприети са нужните дейности за обезпечаване на медицински личен състав, само че към момента няма посочен период, до който ще продължи невъзможността за хоспитализиране на заболели.

Засега няма заплаха настанените в Коронавирус отделенията да останат без обгрижване от медици. Привлечени като доброволци са доктор, специализант и четирима студенти по медицина, които съответно и навременно подкрепят активността в звеното. В клиниката има настанени 55 пациенти с ковид.

Междувременно общежития на Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ към този момент са предоставени на МБАЛ за настаняване на инфектирани, които са в по-леко положение. В тях ще бъдат настанявани и карантинирани лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР