Многогодишната война изтощи мобилизационния ресурс на Дамаск и сега в

...
Многогодишната война изтощи мобилизационния ресурс на Дамаск и сега в
Коментари Харесай

Войната съвсем скапа сирийската армия, руснаците понасят сериозни загуби

Многогодишната война изтощи мобилизационния запас на Дамаск и в този момент в армията има изострен дефицит от пехота, написа съветската осведомителна организация in24.org. Ако сирийците имаха задоволителен брой бойци, те не биха разрешили на своите врагове нито без пердах да изоставен Алепо, нито в този момент терористите от ИД свободно да кръстосват пустинята. Изданието цитира собствен източник на информация, съгласно който воюващите в Сирия руснаци понасят съществени загуби:

1. На 10 октомври в Сирия при политане се разруши съветски бомбардировач 24, чийто екипаж почина. Според очевидци самолетът достигнал скорост към 400 км/ч някъде на 2/3 от началото на пистата, водачите до последно са се опитвали да се отлепят от земята и са пропуснали шанса да се катапултират. Самолетът излязъл от пистата с висока скорост, при което се чупи предната стойка и изтича гориво от външните резервоари. Възниква пожар, в резултат на който се възпламеняват и боеприпасите.

Според вестник „ Коммерсантъ” предварителният разбор демонстрира, че част от органите за ръководство не са се намирали в състояние за политане (стабилизатор, задкрилки и предкрилки), като по всяка възможност знаците в кабината не са показвали, че има проблем с тях.

Най-вероятно злополуката е обвързвана или с отмалялост на летците от честите полети или с отвод на техниката, която се износила в следствие от непрекъснатите полети.

2. Друг източник на изданието Игор Гиркин (известен като Игор Стрелков) написа на 10 октомври: „ Току що приказвах по телефона с някогашния войник на „ Вагнер”, воювал в Донбас и в Сирия. По неговите думи (той служеше в Славянската бригада и нямам подозрение в думите на този човек), за последната седмица в неговия някогашен взвод са убити трима. Има доста ранени.
В московското Одинцово в болничното заведение има още един мой зависещ, ранен в Сирия в в състава на „ Вагнер”. И той не е единствен. По няколко души постъпват всяка седмица. Особено доста са през последните две.
От трети източник ми е известно, че за двете минали седмици загубите на „ формалните военни” са съвсем 20 души, а ЧВК надлежно изгубили най-малко три пъти повече.”

3. Изданието in24.org цитира новинарски уеб сайтове, свързани с ИД, че през септември 2017 година те са убили17 съветски бойци.

БЛИЦ не откри удостоверение или опровергаване на изнесените обстоятелства в други медии.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР