Многобройните легенди за Бермудския триъгълник бяха разбити от австралийски учени.

...
Многобройните легенди за Бермудския триъгълник бяха разбити от австралийски учени.
Коментари Харесай

Разкриха мистерията на Бермудския триъгълник

Многобройните митове за Бермудския триъгълник бяха разрушени от австралийски учени. При проучване на повърхността под Атлантическия океан учените откриха огромни количества метан, които съгласно тях е предизвикал мистериозните изгубвания през годините.

Тази догадка е известна още от 60-те години на XX в., само че до в този момент не беше доказвана.

Според ръководителя на проучванията – проф. Джоузеф Монаган, в региона сред Маями, Пуерто Рико и Бермудските острови се следят огромни изригвания на метан в океанското дъно. Когато този газ излезе на повърхността, може да преобърне огромни кораби и да повреди моторите на самолетите.

 Самолети

Единственият въпрос, на който учените не са намерили отговор, е къде са изчезнали корабите и самолетите, потънали в Бермудския триъгълник.

Много езотерични теории настояват, че зоната на Бермудския триъгълник е вход към друго измерение.

Други теории считат, че от тази зона извънземни похищават хора.

Бермудският триъгълник притегля публичното внимание през 1945 година, когато над региона изчезват 5 самолета от американските военновъздушни сили. Последното известие, което е отправено от един от водачите гласи: " Навлизаме в бяла вода, нищо не наподобява обикновено ".

На борда на самолетите са пътували 14 мъже. До ден сегашен от тях няма никаква диря.

 Карта

Още по-зловещо е, че избавителният аероплан, изпратен да търси пасажерите, също липсващ безследно.

Популярността на Бермудския триъгълник нараства след края на Втората международна война. През интервала 1945–1963 година са оповестени 50 случая на изчезнали кораби и самолети.

При проведените търсения не са открити никакви тела или остатъци от изчезналите хора и транспортни средства.

През 1963 година транспортен съд с пътуващи на него 348 индивида изчезва в мистериозната зона на Атлантическия океан без никаква диря.

Случайно или не след 1963 година с усъвършенстването на техниката броят на изчезващите кораби и самолети внезапно понижен, а злополуките в мистериозната зона станали все по-голяма необичайност.

Въпреки научните доказателства, които демонстрираха, че метанът е отговорен за многочислените потънали кораби и самолети, легендите за този регион няма да спрат, до момента в който тези кораби и самолети не бъдат открити.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР