Много весели са историите, които се разказват на Нукулден, твърди

...
Много весели са историите, които се разказват на Нукулден, твърди
Коментари Харесай

Рибари чакат държавния глава в Ченгене Скеле, започва голямото надлъгване

Много радостни са историите, които се описват на Нукулден, твърди Енчо Енчев

Рибарите от Ченгене скеле чакат президентът Румен Радев, който ще кацне в Бургас от Тирана и ще открие един от портовете на рибарското пристанище, разкри кореспондентът на NovaNews Елена Танева. 

В храм „ Свети Николай Чудотворец “ сега се отслужва празнична литургия, добави тя.

„ Няма ден без лов на риба. Това е мотото на всеки риболовец. Всяко предписание обаче си има изключения, а за риболовците то е Никулден – единственият ден, в който не влизат в морето за риба, а го посвещават на празненства “, споделя Танева. 

„ Много радостни са историите и тогава се лъже най-вече – кой какви огромни риби хванал. Това е момента да се поизлъже малко, с цел да ни е радостно “, признава рибарят Енчо Енчев.

Оказва се, че за риболовците от Ченгене Скеле рибата е даже по-скъпа, в сравнение с за потребителите, които я купуват от пазара, тъй като трудът, напъните и средствата за морските хора са доста. 

„ За да хванеш един паламуд, излизаш вечерта в 4:30-5:00 часа да си пуснеш мрежите. Чакаш рибата да те откри “, прибавя той.

„ За да вляза в морето, ми трябват най-малко 7-8 литра нафта. Отиваме до канала сред Поморие и Созопол. Разстоянието ни е тъкмо 15 км и 400 метра по GPS, който коства 350 лв. “, сподели пък Жельо Попов.

„ Лицензът коства 100 лв., а за скъсаните мрежи да не приказваме. Скъпо наслаждение е “, споделя Енчо Енчев.

Той и сътрудниците му обаче са безапелационни, че гладен риболовец няма. Няма и богат.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР