Много радваща новина за родното Черноморие.По текущите данни в Единната

...
Много радваща новина за родното Черноморие.По текущите данни в Единната
Коментари Харесай

Истина ли е? Голяма новина за родното море

Много радваща вест за родното Черноморие.

По настоящите данни в Единната система за туристическа информация за интервала 1 – 15 юни общият брой регистрации на туристи в Бургаска област е над 123 хиляди, което е растеж от 9% по отношение на същия интервал на предишния летен сезон.
-->
В област Бургас най-вече са българските туристи – над 35 хиляди, следвани от полските – над 17 хиляди, румънските – над 15 хиляди, английските – над 15 хиляди, немските – над 9 хиляди, молдовските – над 5 хиляди и чешките – над 5 хиляди А занапред ни чака доста хубаво и топло лято. 

Спад се регистрира на вътрешния пазар поради неприятното време. Броят на туристите, посетили област Бургас от Англия, е подобен със същия интервал на предишния летен сезон.

Ръст от 17% се регистрира и по Северното Черноморие в областите Варна и Добрич. Там общият брой регистрации на туристи е над 96 хиляди

По Северното Черноморие най-вече са румънските туристи – над 35 хиляди, българските – над 22 хиляди, немските – над 12 хиляди, полските – над 8 хиляди, молдовските – над 2 хиляди Ръст има от Румъния – 35%, Германия – 20%, Полша – 56%. И на Север се регистрира спад от вътрешния пазар.

Въпреки положителните резултати от първата половина на месец юни, изследване, осъществено от специалистите на Министерството на туризма измежду огромните туроператори за входящ туризъм, демонстрира, че има съществени терзания за резервациите в последния миг, което би се отразило на резултатите през месеците юли и август.

За да се обърне тази зараждаща се наклонност, Министерството на туризма работи с правилна и доказана информация, която подава, в това число и от нашите туристически представители, с цел да бъде отразена обективно в националните и международните медии. Постоянството в тези взаимни дейности ще поддържа устойчивата наклонност във възобновяване на туристическия бранш в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР