Много предмети, включително кръстове, печати, пръстени и 880 монети бяха

...
Много предмети, включително кръстове, печати, пръстени и 880 монети бяха
Коментари Харесай

Седем кръста и 880 безценни монети иззеха при спецакция в Ту...

Много предмети, в това число кръстове, печати, пръстени и 880 монети бяха конфискувани при полицейска интервенция в Турция. За монетите се счита, че датират от османския и римския интервал. 

 IHA

Операция против контрабандистите на исторически артефакти беше извършена в центъра на град Къръккале, централна Турция, под координацията на Главна прокуратура, екипи на провинциалната полиция и отдела за битка с контрабандата и проведената престъпност (KOM).

 

Според получената информация, вследствие на осъщественото техническо и физическо наблюдаване, полицията е задържала Е. Р. (42) и О. А. (42) и е открито, че обвинените са възнамерявали да продадат 952 исторически артефакти в чужбина.

 IHA

Полицията е задържала двамата обвинени в автомобил, който са преследвали, предава организация Ихляс Хабер.

 

При претърсването на колата екипите разкрили 880 монети, 22 пръстена, три печата, седем кръста с разнообразни орнавенти, осем върха на стрели и 22 други предмета. 

 IHA

Квадратен щемпел с скотски претекстове притегли изключително вниманието на експертите измежду иззетите предмети.

 IHA

Срещу двете лица, са формирани правосъдни производства по " Закона за запазване на културните и естествени полезности ".

 

Всяка година в Турция се организират хиляди интервенции за битка с контрабандата, с цел да се спре противозаконната продажба на исторически предмети и да се отбрани богатото културно завещание на страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР