Много преди да влезе в политиката, лидерът на нацистка Германия

...
Много преди да влезе в политиката, лидерът на нацистка Германия
Коментари Харесай

Войник, служил с Хитлер, си спомня изказванията му за еврейските паразити

Много преди да влезе в политиката, водачът на нацистка Германия Адолф Хитлер е приказвал за желанието си да освободи „ немската раса от еврейските паразити “. Ханс Менд, който е служил с фюрера по време на Първата международна война, написа за това в записките си, които ще бъдат оповестени за първи път на британски през февруари. Daily Mail е разгласил цитати от книгата, озаглавена " Аз служих с Хитлер в окопите “.

Менд и Хитлер служили като куриери в 16-и баварски авариен пехотен полк, прочут също като Полка на Лист (на името на неговия пълководец полк. Лист), и взели участие в огромни сражения, в това число борбата при Ипър през 1914 година и борбата при Сома през 1916 година

Daily Mail написа, че записките на Менд са цялостни с препратки към ненавистното отнемане на Хитлер по отношение на евреите. По-специално създателят приказва за разногласието сред бъдещия нацистки водач и негов сътрудник на Коледа 1914 година „ Струва ми се, че доста евреи са по-добри от един християнин - споделил сътрудника на Хитлер. - В нашата партия има доста евреи, които се грижат за ползите на своите служащи повече от християните. “
Тръмп: „ Е, Хитлер е направил доста положителни неща “
По време на посещаване в Европа за отбелязване 100-годишнината от края на Първата международна война, Доналд Тръмп показал пред пред тогава...
Прочети повече
На това бъдещият фюрер дал отговор, че в случай че е на власт, „ ще освободи немската раса от еврейските паразити и ще изпрати тези расови замърсители и експлоататори на хора в Палестина “. Менд обаче се съгласил с изявлението на Хитлер. Той също си спомня, че в полка малко на брой били издръжливи и здрави като Хитлер. „ С невероятна неотстъпчивост той понасяше най-тежките натоварвания и в никакъв случай не си разреши да прояви уязвимост “, се споделя в книгата.

Освен това Менд споделя по какъв начин един път британски аероплан се разрушил пред очите им и двамата водачи представлявали " ужасна панорама ", която той в никакъв случай няма да не помни. Единственият обаче, който не се интересувал от случилото се, бил Хитлер.

В края на декември историкът Джеймс Холанд съобщи, че решението за прекъсване на настъплението на немската войска край френския град Дюнкерк при започване на Втората международна война е било съдбовна неточност на Хитлер. Според него силите на Вермахта през май 1940 година са можели да обкръжат съюзническите сили във Франция, с което на процедура да сложат завършек на войната. На 24 май обаче Хитлер заповядва на командирите на своите танкови дивизии да спрат настъплението.

* На фотографията горе: Хитлер незабавно след мобилизацията на 3 август 1914 година Молбата на Адолф Хитлер до крал Лудвиг III Баварски за влизане в баварската войска е утвърдена. На 16 август Адолф Хитлер е признат като доброволец в Резервен пехотен полк № 16 (командир: Лист), към който Адолф Хитлер принадлежи до края на войната. Хитлер е вдясно на фотографията, седнал.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР