Много от реалната история на човечеството е загубена заради превеждането

...
Много от реалната история на човечеството е загубена заради превеждането
Коментари Харесай

5 невероятни открития, които науката не може да обясни

Много от действителната история на човечеството е изгубена поради превеждането на разнообразни документи или неналичието на такива. Позволили сме го, тъй като одобряваме уменията, които научаваме всеки ден, за даденост и считаме, че те ще се придвижват автоматизирано.

Независимо какви са аргументите да имаме бели петна в историята си, непрекъснато вършим открития, които ни карат да се замислим на какво са били способни нашите предшественици.

Много разнообразни открития от последния век са удивявали и не престават да удивяват учените. Ето няколко образеца за невероятни артефакти, които лека-полека разкриват изгубената ни история.

Камъкът със знаци

© Learning mind

На камъка със знаци, чиито детайли са на 270 милиона години, има доста забавен надпис. Това са китайски знаци, които в превод значат „ Китайската комунистическа партия се срутва “. Въпреки че надписът се вижда ясно, няма следи от човешка интервенция при основаването му.

Багдадската батерия

©Learning mind

Батерии, открити в Куджут Рабу (Ирак), са можели да генерират дребен поток електричество. Интересното е, че са на 2000 години. Това е необикновено, имайки поради, че съгласно историята първият човек, който изобретява машина, произвеждаща статично електричество, е Ото декор Гуерике (Otto von Guericke) през 1660 година.

Ръкописът на Войнич

© Learning mind

Най-невероятното нещо към тази известна тайнственост е, че не можем да свържем ръкописа с никой културно-исторически интервал, затова човечеството няма визия за произхода му. Надписите не наподобяват на никой език на планетата. Има теории, че ръкописът е дело на извънземни.

Гигантските динозавърски яйца

©Learning mind

Огромните фосилизирани яйца на динозаври са открити в Русия и са на към 60 милиона години. Не знаем какво е щяло да се излюпи от тези яйца, само че главното съмнение е, че са на влечугоподобни динозаври.

Механизмът от Антикитера

©Learning mind

Невероятното устройство, което е на над 2000 години, изисква софтуерно развиване, което сегашната история отхвърля предците ни по това време да са имали.

Някои от нас виждат ентусиазъм и вяра в сходни артефакти, а някои не са осведомени с тайните, които пази историята ни. Дали хората в предишното са били подпомагани от по-висши организми? Възможно ли е да е съществувала човешка цивилизация, която е била по-напреднала от настоящето ни развиване?

Learning Mind

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР