Много от нас отдавна знаят, че стайните растения у дома

...
Много от нас отдавна знаят, че стайните растения у дома
Коментари Харесай

Стайните растения, които са изключително полезни за здравето

Много от нас от дълго време знаят, че стайните растения вкъщи освен основават положително въодушевление и комфорт, само че оздравяват всеки член на фамилията, в случай че са вярно подбрани. Учените са създали доста проучвания и са открили, че другите стайни растения са потребни за човешкия организъм.

Предлагаме ви няколко стайни растения, които ще трансфорат дома ви в “остров на здравето ”.

Забележка. Имайте поради, че препоръчаните стайни растения не ви освобождават изцяло от болести! Важно е да водите здравословен метод на живот и да се заобиколите с потребни растения.

1) Ако домът ви е с ниска мокрота, се пробвайте да си вземете британски бръшлян. Този тип растение е отличен натурален овлажнител и ще увеличи равнището на мокрота във вашия дом. В допълнение, британският бръшлян съвършено почиства въздуха в стаята.

2) Ако страдате от затруднено дишане поставете евкалипт в дома си. Това растение има огромен резултат върху дихателната система, почиства бронхите и е натурален антисептик. По време на простуда, грип или бронхит той освобождава бронхите от слузта. Внимание: Евкалиптът не се яде, защото е токсичен!

3) Ако домът ви непрекъснато е със нечист въздух, си вземете саксия спатифилум или хлорофитум. Тези не притенциозни растения оказват помощ за почистването на въздуха от замърсяване (например, от летливи органични съединения, защото те филтрират въздуха добре от субстанции, като бензол, формалдехид, трихлоретилен, които са токсични и които се съдържат в доста освежители за въздух и почистващи препарати).

4) Ако в фамилията ви някой страда от бодърствуване, се пробвайте да поставите саксия с гербер в стаята. Това растение интензивно освобождава О2 през нощта, заради което освен краси дома ви, само че и усъвършенства нощния сън на цялото семейство. Герберът се предлага да бъде подложен над леглото за оптимална консумация на О2 по време на сън. В допълнение, герберите са отлични за премахване на бензол и трихлоретилен във въздуха.

Вижте още: 10 аргументи за какво оцетът е един от най-ефективните естествени лекове

Предложените стайни растения не изискват специфични грижи и ще ви оказват помощ да поддържате здравето си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР