Конкурс за ръководства на четири лечебни заведения за болнична помощ

...
Конкурс за ръководства на четири лечебни заведения за болнична помощ
Коментари Харесай

ИСУЛ, Педиатрията и още две специализирани болници търсят директори

Конкурс за управления на четири лечебни заведения за болнична помощ разгласи Министерството на здравеопазването.

В три от тях – УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “, детската „ Проф. Иван Митев “ и Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация – София, състезанията са за всички членове на бордовете – шеф, представител на страната и самостоятелен член.

Конкурсите за Съвет на шефовете на тези лечебни заведения се афишират заради приключване на мандатите на актуалните бордове. Такива към този момент бяха обявявани от някогашния здравен министър проф. Христо Хинков, само че съвсем незабавно по-късно – прекъснати, по искане на тогавашните министър председател и вицепремиер акад. Николай Денков и Мария Габриел.

Очаква се скоро да бъдат оповестени състезания и за управления на останалите лечебни заведения, чиито мандати изтичат.

Четвъртата болница е тази за рехабилитация в Котел, която за трети път от предходната година насам търси своя шеф. След уволняването на предходния ѝ шеф, който съгласно двама здравни министри – доктор Асен Меджидиев и проф. Христо Хинков, съзнателно е водил лечебното заведение към закриване, бе разгласен конкурс за шеф, на който обаче не се яви нито един претендент. По-късно бе разгласен втори конкурс, който пък не съумя да излъчи победител, защото и двамата претенденти за поста не се оправиха – единият още на първи стадий, а вторият – след представянето на идея за развиването на болничното заведение.

Лечебното заведение към момента е в неприятно финансово положение, което наложи неотдавна Министерството на финансите да отпусне на болничното заведение заем от 750 000 лева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР