Двамата президенти със съвместно изявление от 7000 думиРазкритикуваха САЩ, че

...
Двамата президенти със съвместно изявление от 7000 думиРазкритикуваха САЩ, че
Коментари Харесай

Си и Путин искат политическо решение на украинската криза

Двамата президенти със взаимно изказване от 7000 думи
Разкритикуваха Съединени американски щати, че нарушават стратегическия баланс

Русия и Китай желаят политическо решение на украинската рецесия - това съобщи съветският президент Владимир Путин след срещата си през днешния ден в Пекин с китайския си сътрудник Си Цзинпин, съобщи Би Би Си.

Путин е на двудневно посещаване в Китай - първата му задгранична аудиенция от новия му пети мандат отпред на Русия.
Двамата президенти се споразумяха да задълбочат “стратегическото си съдействие ”, като в същото време разкритикуваха Съединени американски щати за редица американски дейности, които съгласно тях заплашват техните страни.

В взаимно изказване от 7000 думи за “задълбочаването на всеобхватното партньорство и стратегическото съдействие с навлизането в нова епоха ” двамата водачи показаха позициите си по най-различни области - стопанска система, защита, Украйна и Тайван. “Страните (по споразумението) остават съществено обезпокоени от опитите на Съединените щати да нарушат стратегическия баланс в сигурността на района ”, написа в взаимното изказване, оповестено на уеб страницата на Кремъл.

Русия и Китай се оповестиха за отбягване на нова ескалация на войната в Украйна. Пекин и Москва считат за належащо по-специално да се избегне всяко решение, което би могло “да способства за удължение на военните дейности и нова ескалация на спора ”, написа в взаимното изказване. Според Ройтерс тази дефиниция наподобява е ориентирана към европейците и американците, които доставят оръжия на Киев - нещо, което съгласно Москва удължава войната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР