Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че той е единственият,

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че той е единственият,
Коментари Харесай

Орбан: Аз съм единственият, който се бори за мир в ЕС

П ремиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че той е единственият, който се бори за мир в Европейски Съюз , съобщи Франс прес.

Това изявление Орбан направи след опит за убийството на неговия политически съдружник, премиера на Словакия Робърт Фицо.

" Днес ние би трябвало да умножим напъните и да се борим за мира сами ", съобщи във Facebook унгарският националистически водач, който трансформира тематиката за войната в Украйна в залог номер едно на европейските избори на 9 юни.

След завръщането на власт на Фицо през октомври, Словакия промени курса и приключи военната помощ за Украйна, пледирайки в същото време за договаряния за мир с Русия.

Премиерът Фицо беше тежко ранен през вчерашния ден при нахлуване в Централна Словакия, което ще го извади от " управленческия строй " евентуално за няколко месеца.

" Неговото неявяване идва в един решителен миг ", акцентира през днешния ден Орбан, който се надява да наруши салдото в Европейския парламент. Орбан си остава доста непосредствен с Москва макар съветската инвазия в Украйна, като в същото време връзките му с Киев са обтегнати.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР