Необичайно топла пролет ускори началото на сезона на комарите в

...
Необичайно топла пролет ускори началото на сезона на комарите в
Коментари Харесай

Гърция: Здравните власти призоваха за повишено внимание и ефективни мерки за защита от комари

Необичайно топла пролет форсира началото на сезона на комарите в доста елементи на Гърция, оповестиха във вторник от Националната организация за публично опазване на здравето (EODY) и насочиха апел към жителите да се защищават дейно от насекомите, написа eKathimerini.com.

В публикувания бюлетин на EODY за настоящата епидемиологична обстановка се показва особена угриженост по отношение на вируса, причиняващ Западнонилска тресчица.

Здравните управляващи предизвестяват, че през последните години случаите на болни от тази зараза освен се усилват непрекъснато, само че и уголемяват географския си обсег, като към този момент има регистрирани в доста елементи на Гърция и в Европа.

Най-добрият метод за предотвратяване от вируса на Западнонилската тресчица и други заболявания, излъчени от комари, като малария, е посредством потребление на репеленти срещу инсекти, изключително вечер, инсталиране на мрежи срещу комари или ветрила вкъщи, носене на дълги ръкави и панталони навън, отбягване на застояла вода, отбягване на поливането на растения рано заран и почистването на канали и шубраци, тъй като те могат да уловят влагата и да работят като среда за размножаване на комари.

Експертите поучават да се заобикаля застояла вода и да се употребяват репеленти против инсекти, както и да се защитят домашните любимци от пясъчни мухи, които могат да придвижват лайшманиоза – заболяване, което може да бъде съдбовно за кучетата и може да болести и хора, въпреки и деянията му при индивида да са с доста по-малко признаци.

Указанията на ветеринарите за отбрана на животните включват преди всичко препоръки за потреблението на нашийници, спрейове или таблетки срещу инсекти за кучета, изключително в случай че живеят в регион с доста зеленина. Препоръчва се и имунизация против заболяването.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР