Много от нас гледат на кафето като на приятен сутрешен

...
Много от нас гледат на кафето като на приятен сутрешен
Коментари Харесай

Може да пием и по 6 чаши кафе на ден, но само ако...

Много от нас гледат на кафето като на прелестен утринен обред или като на напитката, която ще ни разсъни следобяд или ще ни даде сила за подготовка след работа. Консумирането на кафе до 4 чаши дневно може да понижи с 20% риска от инсулт, сочат изследвания.

Една до три чаши кафе дневно

Според редица проучвания, дамите, които пият по две чаши кафе дневно са с 11% по-малко застрашени от сърдечна непълнота. Хората, които генетично имат по-бавен метаболизъм, две до три чаши кафе дневно са доста, тъй като тази доза усилва с 36% риска от сърдечен удар. Тази доза усъвършенства умствената активност и оказва помощ при запомняне на нова информация, написа trafficnews.bg.

Три до пет чаши кафе дневно

Хората, които си разрешават до пет чаши кафе дневно са изложени на към 25% по-малък риск от развиване на диабет, съгласно проучване на Световния конгрес на Съвета за проучване на диабета и затрудненията от него от 2012 година. Три до пет чаши кафе дневно имат плюсове за менталната функционалност. Те понижават с 20% риска от развиване на Алцхаймер. Според учените доста е значимо какъв тип кафе консумирате: кафе от френска преса съдържа доста кафестол – съединяване, което покачва холестерола.

Шест чаши кафе дневно

Това e в действителност доста, само че е открито, че дамите, които пият по толкоз кафе дневно, имат с 15% по-голяма дълготрайност на живота. В това число обаче влизат и безкофеиновите кафета.

Изглежда, че пиенето на кафе има повече позитиви, в сравнение с негативи. По този въпрос приказва и Роб ван Дам, помощник професор в катедрата по хранене в Харвардското учебно заведение за публично здраве: „ Не се следи по-висок риск от гибел или болести при хората, които употребяват до 6 чаши кафе дневно спрямо тези, които употребяват по-малко. Ако би трябвало да кажа какъв брой е здравословната доза кафе дневно, то това е сред две и три чаши дневно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР