Много необходимата помощ пристига в ГазаПредупреждението породи опасения, че хуманитарната

...
Много необходимата помощ пристига в ГазаПредупреждението породи опасения, че хуманитарната
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас: `Мъчителни решения` в Газа, докато горивото свършва

Много нужната помощ идва в Газа

Предупреждението породи опасения, че филантропичната рецесия може да се утежни бързо - с храна, вода и медикаменти също на привършване.

Докато дребен брой камиони с помощ са влезнали от Египет, към 1,4 милиона от 2,3 милиона поданици на Газа са били разселени, откакто са избягали от домовете си.

също е неразрешено производството на гориво минава през граничния пункт Рафа, тъй като счита, че тези доставки ще бъдат откраднати от бойци.

Недостигът се усеща остро в лечебните заведения, където неналичието на медикаменти и чиста вода докара до „ тревожни “ равнища на зараза, групата " Лекари без граници " сподели.

Докторите трябваше да извършат ампутации, с цел да спрат по-нататъшното разпространяване на инфекциите, като пациентите получават единствено " лека седация ", добави групата.

Танкове на IDF " удариха терористични цели “ в Газа

Save The Children приканва за незабавно филантропично преустановяване на огъня, с цел да може помощта да премине, на фона на известията, че хората в Газа прибягват до питейна морска вода, тъй като инсталациите за обезсоляване нямат гориво.

„ Това безспорно ще провокира смъртоносни огнища на холера и други заболявания, пренасяни по водата, сподели говорителката Алисън Грифин пред Sky News.

Тя сподели, че сега има опашка за помощ на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа, добавяйки: „ Вкарването на тези камиони тъкмо в този момент е разликата сред живота и гибелта.

„ Тези камиони съдържат питейна вода, имат медицински консумативи на борда, имат комплекти за достолепие за дами, комплекти за бебета – само че без филантропично преустановяване на огъня няма метод да получим тази помощ в ръцете на фамилии, които толкоз обезверено се нуждаят от нея. “

Изисква се „ пауза “ за помощ заради

„ Много сериозна обстановка “

На въпрос дали Обединеното кралство ще апел за преустановяване на огъня, вицепремиерът Оливър Доудън сподели пред Sky News, че държавното управление търси „ пауза “ в спора, с цел да може помощта да премине.

Той сподели, че има „ доста сериозна обстановка “ на място в Газа сега, само че не я назова филантропична рецесия.

Г-н Даудън сподели, че не е „ рационална позиция “ да се желае от Израел цялостно преустановяване на военните дейности след офанзивата на Хамас.

„ Не би трябвало да споделяме на държавното управление на Израел „ би трябвало да спрете дейностите “ по метод, който няма да му разреши да отстрани тази опасност “, добави той.

„ Хуманитарната помощ, употребена за Посланикът на

тунелите на Хамас в Обединеното кралство, Ципи Хотовли, сподели пред Sky News: „ Ако има филантропична рецесия, аз упреквам Хамас за това. Израел позволява медикаменти, храна, вода в Ивицата Газа. "

Тя също по този начин твърди, че финансовата поддръжка, предоставена на Газа през последните години, е била злоупотребена от Хамас за основаване на под земята град-тунел - описвайки го като " война машина ".

Говорейки с Kay Burley, госпожа Hotovely сподели: " Всеки тунел коства $3 милиона (£2,5 милиона) - общо Израел разкри над 30 тунела. 100 милиона $ (82 милиона английски лири) филантропична помощ можеше да бъде доставена на хората от Газа - само че не, Хамас сътвори тази военна машина, това ужасяващо подземно метро. "

Прочетете още:
Феновете на Селтик летят Палестински флагове на мач

„ Покривам лицето си през нощта “

350 000 остават в Северна Газа

През последните седмици Израел приканва палестинците да изоставен северна Газа и да се реалокират на юг - предупреждавайки, че всички тези, които останат, ще бъдат обсъждани като вероятни " съучастници " на Хамас.

Но някои оценки допускат, че към 350 000 палестинци остават там - макар че са изправени пред сериозна заплаха.

< p> От тях към 30 000 са решили да се върнат на север, тъй като южната част на Газа е подложена на бомбардировки - с пренаселени приюти и дефицит на храна и вода.

Махмуд Шалаби, един от тези, които взеха решение да не се изтеглят, би бъдете подготвени да напуснете единствено в случай че южните елементи на Ивицата Газа към този момент не са атакувани.

Той сподели: „ За мен няма смисъл да напущам дома си, с цел да отида и да бъда погубен в палатка в южната част на Газа. "

Онези, които останаха на мястото си, в този момент живеят измежду руините на тогавашни оживени квартали - разчитайки на консерви с фасул, ананас и царевица, тъй като рафтовете на магазините са празни.

Г-н Шалаби разказа по какъв начин вървял два часа в опит да откри магазин за самун, с цел да изхрани 10-членното си семейство - и не съумял да откри работещ банкомат измежду блокове от порутени здания, откакто останал без пари.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР