Много интересно проучване на Острова даде актуалното отношение на британците

...
Много интересно проучване на Острова даде актуалното отношение на британците
Коментари Харесай

Островът реши за Чарлз! Присъдата

Много забавно изследване на Острова даде настоящото отношение на британците към Чарлз III.

Във Англия, в седмицата на коронацията на Чарлз III, ново изследване демонстрира засилваща се поддръжка за него откакто 62% от интервюираните са декларирали, че считат, че той ще бъде добър крал, написа БНР.
-->
Съмненията за това дали Чарлз III ще бъде добър за монархията се разсеяха откакто известността му се усили след гибелта на неговата майка през есента, написа " Таймс " тази заран. Вестникът се базира на ново изследване на YouGov, съгласно което 62 на 100 от интервюираните са на мнение, че той ще бъде добър монарх.

Това контрастира много внезапно с данните от сходно изследване през март, когато този % бе едвам 39 на 100.

Проучването на YouGov идва единствено дни преди коронацията на Чарлз Трети, която е в събота, 6-и май и Бъкингамският замък удостовери, че за събитието в Уестминстърското абатство са поканени повече от 2 200 посетители, измежду които представители на 203 страни, в това число 100 държавни глави.

Интересен миг в новата анкета е и този, че 60% от хората са декларирали, че са за конституционна монархия и единствено 26% считат, че тя би трябвало да бъде сменена с избиран от народа държавен глава. Най-висока е поддръжката измежду британците над 65 години – 78%, спрямо 32% във възрастовата група от 18 до 24 години.

Най-популярни от кралското семейство обаче са принцът и принцесата на Уелс - Уилям и Кейт, които се радват на 73% и 71% утвърждение респективно.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР