Много хора забелязват, че зимата е сезонът, в който качват

...
Много хора забелязват, че зимата е сезонът, в който качват
Коментари Харесай

Ето защо качваме килограми през зимата

Много хора виждат, че зимата е сезонът, в който качват най-вече килограми и вредят на фигурата си. Някои считат, че повода за това са празниците и отрупаните трапези, което в действителност няма нищо общо с истината.
Ето за какво качваме килограми през зимата:
 Тази диета с яйца стана шлагер в интернет Тази диета с яйца стана шлагер в интернет
Диетата с яйца е тестван метод, благодарение на който за малко време можете да се отървете от непотребните килограми. Има няколко нейни вер...
1. Клетките ни съхраняват по-голямо количество мазнини – мастните кафези в тялото ни реагират позитивно на слънчевата светлина, а когато през зимата тя е нищожна, това се отразява и на метода, по който работят. Клетките, които са покрай повърхността на кожата, стават по-малки, когато са изложени на слънце и по този начин съхраняват по-малко количество мазнини в себе си. По-склонни сме да напълнеем през зимата, когато клетките пазят доста по-голямо количество мазнини.
2. Движим се доста по-малко – каквото и да си приказваме, придвижването през зимата ни е мощно лимитирано. През лятото вървим доста пешком, а зимата все се стремим да сме на топло, да се качим на рейса или да идем някъде с кола. Липсват разходките в парковете, спортът навън и какво ли още не. Изчислено е, че през лятото приблизително човек минава по 7 км пешком дневно без въобще да се усети. През зимата вървим пешком едвам по 2 км дневно. Ако умножим това по 30 дни, ще забележим голямата разлика – 270 км на месец през лятото и едвам 60 през зимата. Това са доста калории, които не горим и се натрупат по тялото ни!
3. Спим повече – неналичието на слънце, ранното стъмване денем и по-мрачното време се отразяват отрицателно на хормоните ни. Епифизните жлези реагират на неналичието на слънчева сила и създават повече мелатонин. Мелатонинът от своя страна покачва апетита ни, с което си хапваме повече, спим повече и не изразходваме нужната сила, с цел да стопим непотребните килограми.
За да запазим салдото и да не трупаме непотребни килограми през зимата, значимо е да продължаваме да вървим повече пешком. Макар и да е студено на открито, свежият въздух ни дава тонус и ни прави по-здрави. Не можете да се разболеете от една свежа разходка в парка, по тази причина давайте самоуверено! От друга страна би трябвало да сортираме по-внимателно храните, които си похапваме и да се върнем към свежите салати, да понижим мазното месо и да хапваме по-умерено.
 Българската диета топи килограмите единствено за 2 седмици " Българската диета " топи килограмите единствено за 2 седмици
В началото на годината всеки си дава обещание, че ще се храни по-добре, ще тренира повече и ще се грижи за външния си тип. Мнозина се заричат...
 
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР