Много хора си спомнят колко трудно беше да научат таблицата

...
Много хора си спомнят колко трудно беше да научат таблицата
Коментари Харесай

До всички родители Най-добрият начин да научите таблицата за умножение.

Много хора си спомнят какъв брой мъчно беше да научат таблицата за умножение в учебно заведение. Отначало беше просто, само че някъде към 6 проблеми започнаха. Жалко е, че не ни беше казано за „ вълшебната “ таблица, съгласно която е доста по-лесно и разумно да научим умножение. Това е известната таблица на Питагор.

Може да я познавате, само че няма да съжалявате, в случай че прочетете тази публикация до край. Както можете да видите, числата в първата колона и първия ред са от 1 до 10. Останалите кафези съдържат сумите на умноженията. Сумата се намира в мрежата.

Например: в случай че вземем 7 от първата колона и 2 от първия ред, тогава в точката на тяхното секване ще има резултат от умножаването на 7 на 2 – 14.

Разбира се, преди да употребява тази таблица, детето би трябвало да разбере какво съставлява умножение. За да направи това, той би трябвало да се научи на събиране и изваждане.

Първо обяснете на детето правилото на умножение и когато той го разбере, дайте питагорейската таблица. В допълнение към обстоятелството, че тази таблица избавя детето от набиване, тя има и други преимущества:

То ясно демонстрира свойството на пермутабилност (тоест 2 × 6 е същото като 6 × 2).

Детето се научава да намира последователността и симетрията в таблицата, което развива логическото мислене.

Например виждаме, че правоъгълникът се образува от броя на клетките (15), еднакъв на
резултата от съответното умножение (5 × 3).

Освен това предизвиква ученето посредством изпробване. Ето образец за потреблението му във видеото (той е на британски, само че там всичко е ясно и така). Не забравяйте да покажете тази маса на всички, които имат деца!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР