Много хора имат проблеми с холестерола, чийто високи нива могат

...
Много хора имат проблеми с холестерола, чийто високи нива могат
Коментари Харесай

Вкусни храни, с които да намалите холестерола си

Много хора имат проблеми с холестерола, чийто високи равнища могат да доведат до сърдечно-съдови болести. Ако проучванията ви покажат, че вие също сте в тази рубрика, не изпадайте в суматоха. На първо място се консултирайте с вашия доктор, който най-добре ще знае какво да ви посъветва. Паралелно с това обаче може да измененията навиците си и да започнете да консумирате повече храни, които имат удобна функционалност върху равнищата на холестерола. Ето някои от тях:

Черен шоколад

Черният шоколад е лакомство, което ви кара да се чувствате добре. Освен това обаче, той съдържа повече какао от други шоколадови артикули, като това обезпечава по-големи количества флавоноиди във всяка порция и благоприятства сърдечно-съдовата система.

Малини

Човек се нуждае най-малко от 25 грама фибри дневно, което понижава равнищата на неприятния холестерол, а малините са богати на тях. Освен това са и необикновено вкусни и напълно скоро ще ги има в обилие.

Картофи

Печените картофи са обичани на дребни и огромни. Още по-хубавото е, че те са и извънредно потребни за здравето. Причината е богатото им наличие на калий, който понижава риска от сърдечни болести, а също така въздейства удобно и на кръвното налягане.

Ябълки

Всички сме чували за неоспоримото позитивно въздействие, което ябълките имат върху нашето здраве. Честата им консумация пък може да понижи равнищата на общия холестерол.

Банани

Бананът е различен апетитен плод, който има свойството да намалява холестерола и да предотвратява запушването на артериите. Ако желаете да постигнете още по-голям резултат, за закуска може да си приготвите овесени ядки с банан и семена от чия.

Орехи

Редовната консумация на орехи също понижава риска от болести на сърцето. Не е нужно да ги консумирате непосредствено, може да ги добавите в сладкиши да вземем за пример. Не прекалявайте обаче с количеството, в случай че имате проблеми със щитовидната жлеза, тъй като прекомерната консумация на пресните орехи може съществено да повлияе на равнищата на хормоните, свързани с този орган.

Тикви

Тиквите са богати на фибри и антиоксиданти. Те са идеални, в случай че пазите диета, тъй като не съдържат и доста калории.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР