Много домакини полагат усилия да си подготвят поне няколко зелки

...
Много домакини полагат усилия да си подготвят поне няколко зелки
Коментари Харесай

Коригирайте вкуса на киселото зеле в бидона с моркови

Много домакини поставят старания да си приготвят най-малко няколко зелки в бидон за зимата. Именно киселото зеле е измежду най-предпочитаните артикули в кулинарията през студените дни от годината. От край време ни се припомня какъв брой потребно е киселото зеле и за какво би трябвало да го включваме в менюто си. Ферментиралите зеленчуци са изключително потребни за храносмилането и за имунитета през студените месеци.

Младите домакини сигурно работят страхливо, когато става въпрос за подготовката на зеленчука и изработката на саламура, в която ще ферментира. Не постоянно рецептите, които откриваме в интернет, са сполучливи. Ако нямаме баби или майки, които да ни направляват, допустимо е да допуснем сериозна неточност, обвързвана най-много с количеството сол, което сме добавили към бидона при зелето.

Как да оправим бъркотията със зелето с няколко моркова?

Дори да не сте съумели да постигнете оня краен резултат, към който сте се стремили първоначално, няма причина да унивате. Винаги можете да коригирате протичащото се, възползвайки се от трикове и хитрини, до които са достигнали опитните домакини. Веднага ще ви издадем за един подобен трик, с помощта на който можете да коригирате усета на зелето в бидона.

Ако то е прекомерно солено, побързайте да почистите и измиете няколко приблизително огромни моркова. Направете им дупки по повърхността и ги пуснете в бидона. Към тях можете да добавите и шепа зелени домати.

Морковът е зарзават, който съумява да попие непотребната сол. Благодарение на това си качество, той ще поправя усета на зелето и то към този момент няма да е толкоз солено. Накрая ще си имате даже и туршия, само че преди да я сервирате на трапезата, се уверете, че не е прекомерно солена. Ако това е по този начин, изхвърлете морковите и се насладете на вкусното и потребно кисело зеле!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР