Много домакини обичат да приготвят изделия от тесто за семейството

...
Много домакини обичат да приготвят изделия от тесто за семейството
Коментари Харесай

Защо хитрите домакини слагат само жълтъци в тестото?

Много домакини обичат да подготвят произведения от тесто за фамилията си. Но всички те позволяват една неточност, за която даже не допускат. Повечето предписания за питки, сладкиши и прочие включват използването на яйца и точно там бъркат множеството домакини.

Когато приготвяте сладкиши и други тестени произведения в никакъв случай слагайте цели яйца. За да имат пухкава мекост, наложително е при приготвянето на тестото да се употребяват единствено жълтъците.

Тестото, което е приготвено единствено с жълтъци, става пухкаво и меко. В резултат на това след изпичане тестените произведения получават мечтаната текстура – мека сърцевина и не доста твърда коричка.

Все отново, в случай че желаете коричката им да е по-твърда, може в допълнение да ги намажете от горната страна с 1-2 разрушени белтъка.

Начинаещите домакини, които се затрудняват с отделянето на жълтъка, може да употребяват особено приспособление или едра цедилка – белтъкът ще изтече, а жълтъкът ще остане в нея. А с белтъците могат да си подготвят здравословен омлет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР