Много често ние, хората, смятаме себе си за най-умните същества

...
Много често ние, хората, смятаме себе си за най-умните същества
Коментари Харесай

Животните спасяват хора от смъртта

Много постоянно ние, хората, считаме себе си за най-умните същества на планетата. Но случаите, в които животни са доказвали своята просветеност, с помощта на коята са избавили човешки живот, не са един и два.

Историите, за които ще ви разкажем в този момент, безусловно ще ви изумят. Дано ви накарат да погледнете с друго око на животните и, в случай че към този момент не сте, да станете техен другар.

Специално за делфините е научно потвърдено, че са рационални същества и идващите по просветеност след човек. Именно стадо делфини избавили от морска гибел рибаря Рони Дабал в Пуерто принцеса. Силен вятър преобърнал лодката му, след което 24 часа прекарал вкопчен в парче стиропор. Точно когато нощта наближавала и Рони към този момент виждал срещата си с онази с косата, група от трийсетина делфина доближили към него.

Животните обкръжили рибаря и почнали едни след различен да бутат спонтанния му сал към сушата. По пътя до там рибарят изгубил схващане. Дошъл на себе си чак на брега, когато обаче от спасителите му към този момент нямало и диря.

Друг любопитен случай прижевява Джо Ан Алтсмън. Тя получила инфаркт във вилата си на остров Преск, Пенсилвания. Ситуацията изглеждала безнадеждна, защото в къщата нямало никой различен, с изключение на стопанката й и нямало някой, който да повика помощ. Тогава в ролята на избавител се въплатило прасето Лулу.

То съумяло да избута вратата на двора със зурлата си и застанало на близкия път. Самоотвержено лягало пред преминаващите коли, до момента в който млад мотоциклетист не спрял и го последвал. Така прасенцето Лулу избавило стопанката си.

 Животните избавят хора от гибелта

Друга невероятна история, в която бездомно куче избавя живота на новородено бебе, се случва в един от бедните квартали на столицата на Кения, Найроби.

Най-добрият другар на индивида измежду животните открива детето, завито в найлонов плик и захвърлено в гората до краен жилищен квартал. Кучето придвижва новороденото през цялата гора, пресича дружно с него оживена улица и го занася при кутретата си.

Друг домакински любим, кутрето Роско, избавило 4-годишно момченце от пожар. Детето спяло в дървено бунгало, когато огънят лумнал и било застрашено да изгори живо. Кучето обаче самоотвержено се втурнало в горящата къща и пробудило момченцето. Смелото животно получило над 30 % изгаряния, само че въпреки всичко съумяло да се измъкне.

Бинти е женската горила от зоопарка в Илинойс. Тя избавила 3-годишно дете, което съумяло да се покатери по стената на клетката на маймуните, изгубило равновесие и паднало на циментовия под от 6 метра височина.

Бинти се доближила към момченцето и откакто го взела на ръце, го отнесла до вратата на клетката, откъдето чиновниците на зоопарка гледали ужасени.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР