Много бързо откликнахме на апела за помощ от страна на

...
Много бързо откликнахме на апела за помощ от страна на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Откликнахме на апела на РС Македония за помощ в енергетиката

Много бързо откликнахме на апела за помощ от страна на Република Северна Македония за решение на провокациите, които стоят пред страната в бранша на енергетиката. Обсъдихме съответни благоприятни условия за електрическата енергия и преноса на природен газ – както за потребностите на промишлеността, по този начин и за битовите консуматори на РСМ.

Това съобщи министър-председателят Гълъб Донев по време на взаимен брифинг с сътрудника си от Северна Македония Димитър Ковачевски, който дойде на еднодневно посещаване в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Донев разясни, че двамата с Ковачевски са обсъждали съдействието по линия на даване на ток за РСМ да обхване интервала до 31 март 2023 година.

От сряда смесена работна група стартира работа по подписване на контракт в региона на електрическата енергия, удостовери Донев, казаното и от Димитър Ковачевски.

Ще бъдат реализирани и договорености за депозиране на природен газ в „ Чирен ”, тъй че районен съд Македония да може да се възползва от присъединяване си в терминала в Александруполис. Така доставките на полутечен газ ще могат да бъдат по-балансирани без страната да изпитва спомагателни компликации, съобщи българският министър-председател.

Той заяви още, че двамата са се договорили и за задълбочаване на взаимното съдействие във всички области от съвместен интерес, както и всички договорености по протоколите на Междуведомствената комисия. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР