Младеж от Калифорния беше осъден след като призна, че се

...
Младеж от Калифорния беше осъден след като призна, че се
Коментари Харесай

Осъдиха американец на година затвор за кражба на лемур от зоопарк

Младеж от Калифорния беше наказан откакто призна, че се е промъкнал в зоопарк и е откраднал най-възрастния жив лемур от необичаен тип , държан в плен в Съединени американски щати. Пред съдията младежът обяснил, че имал желанието да резервира рядкото животно като домакински любим .

19-годишният Аквинас Касбар призна пред щатския арбитър Андрю Гилфорд, че е употребявал резачка за болтове, с цел да пробие дупка в заграждението за лемури и капуцини в зоопарка на Санта Ана и е откраднал 32-годишния пръстеновиден лемур Исак.



Според документите по делото Касбар изоставил животното в пластмасова кутия без вентилация пред хотел в Нюпорт Бийч, южно от Лос Анджелис. Той оставил записка, в която се споделя, че лемурът, който е в листата на 25-те най-застрашени примати на планетата и чиято междинна дълготрайност на живота е до 25 години, принадлежи на зоологическата градина и би трябвало да бъде предаден в полицията.
 
UPDATE: Stolen case the oldest in captivity
— michele gile (@CBSmichelegile)

В последна сметка Исак е бил върнат незасегнат в зоологическата градина.

Касбар е наказан на една година затвор и санкция от 100 хиляди $.

Според изданието „ Scientific American ”, единствено м ежду 2 000 и 2400 пръстеновидни лемури (Lemur catta) живеят сега в родния си Мадагаскар, което е 95-процентно понижение от 2000 година насам.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР