Младата надежда на БСП Пенко Петканин, известен най-вече като протеже

...
Младата надежда на БСП Пенко Петканин, известен най-вече като протеже
Коментари Харесай

Червени игри: Протеже на Емилия Масларова върти хотели, ощипа ДФЗ с 334 000 лева

Младата вяра на Българска социалистическа партия Пенко Петканин, прочут най-много като протеже на шармантната социалистка Емилия Масларова, е организиран на държавна работа до 2028 година Тази услуга е направена на миловидния юноша от последния длъжностен кабинет на президента Румен Радев, като земеделският длъжностен министър Явор Гечев го е назначил за изпълнителен шеф и член на директорския ръб на държавната компания „ Врана ”.

Самата компания, която носи името на двореца край София, се прочу предходната година, тъй като държавното управление на Кирил Петков искаше да й трансферира над 1 милиарда лв. за покупка на зърно. Сделката обаче по този начин и не се реализира. Самата ; „ Врана ” има един курник и няколко декара земя, общо взето, ръководи земи на тогавашното Управление безопасност и охрана (Пето управление н край царския замък.

Пенко ще взема добра заплата, макар че цялата компания има единствено 8 служащи, тъй като и активността й е семпла – главно отглежда кокошки и отдава чартърен земите.

Друг е въпросът, че множеството наематели не помнят да си заплащат наемите, демонстрират данни от финансовия доклад. Пак там четем, че търговията с кокошки носи единствено загуби, компанията, нищо че е единствено с 8 служащи, има управителен ръб от 3-ма души, плюс изпълнителен шеф.

При това обилие от началници, да подчертаем – разноските за заплати са впечатляващи – 600 хиляди лв. на година, като надали тези пари в огромната си част стигат до пазачите и гледачите на кокошки в птицефермата. Разбивката във финансовите доклади демонстрира, че 330 хиляди лв. от тях са в графата „ разноски за организация ”.

Счетоводители изясняват, че по този начин се разказват заплатите на управлението. Иначе казано, Пенко и сътрудниците му от борда си разделят тези пари, до момента в който си клатят краката.

Като началник Пенко няма да е покрит от работа и може умерено да си работи по частния бизнес – социалистът има няколко туристически компании. Една от тях – „ Релакс пропърти груп “, има хотел в Трявна.

Реклама

Далеч по-интересна е обаче компанията му „ Огняново Спа Ризорт 2012 – Ленко Петканин “.

През 2019 година любимецът на Емилия Масларова се оказва измежду основните герои в абсурда „ къщи за тъщи ”. Така бяха наречени сякаш туристически обекти, издигнати от близки до властта с европейски пари, отпуснати от фонд „ Земеделие “. По тази линия Ленко Петканин усвоил 334 хиляди лв., с цел да вдигне „ къща за посетители за развиване на интегриран селски туризъм, кафе-аперитив и спа център “.

Частният хотел на младия социалист е в курорта Огняново.

При инспекция на фонд „ Земеделие “ се оказва, че къщата за посетители на Ленко нито има авансово оповестения личен състав, нито е приела задоволително туристи, с цел да се оправдаят парите пред Брюксел.

Затова компанията му би трябвало да върне дотацията, само че това не е сторено и досега, каквато е нормалната процедура поради прословутото безучастие на нашите институции.

За негова неволя кариерата му в Българска социалистическа партия умря през февруари 2023-а, когато на 50-ия конгрес на социалистите бе изключен дружно с съперници на Корнелия като Светлана Шаренкова, Варели Жаблянов, Ана Пиринска и така нататък

Само седмица по-късно сръчният Ленко яхна държавната компания „ Врана “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР