Млада жена от Гоце Делчев почина след тежка коронавирусна инфекция.

...
Млада жена от Гоце Делчев почина след тежка коронавирусна инфекция.
Коментари Харесай

23-годишна пациентка с COVID издъхна след двуседмично болнично лечение

Млада жена от Гоце Делчев умря след тежка коронавирусна зараза. 23-годишната пациентка е издъхнала след двуседмично болнично лекуване, написа " Струма ".

Тя не е била имунизирана, в началото е лекувана 13 дни в инфекциозно поделение, само че положението ѝ се влошило и била преместена в интензивното поделение, където е интубирана. На другия ден младата жена умряла.

„ Белият дроб на младата жена бе фиброзирал вследствие на тежката ковидна пневмония и за жалост се стигна до летален изход”, съобщи зам. шефът на МБАЛ „ Иван Скенедеров” доктор Ангел Тонгов.

Той добави, че приетите в болница с Ковид-19 са 36, като има и млади пациенти, някои от които са в приблизително тежко положение и са сложени на кислородна терапия. В отделението по реанимация има един пациент от много време, който е интубиран, само че се усъвършенства и следва да бъде реинтубиран.

8 са тежко болните с ковидни затруднения в отделението по реанимация на МБАЛ – Благоевград, а общият брой приети в болница бяха 80 индивида. 23-ма са пациентите в болница ПУЛС, 14 в тубдиспансера и 5-има в онкоболницата. 74 са приетите в болница в Югозападна болница и 22-ма в разложката болница.

98 са новите случаи на Ковид-19, регистрирани за последното едно денонощие в Пиринско.

На фона на плавното повишаване на инфектираните все по-належащо е разкриването на още Ковид зони в Благоевградска област. Към момента от общо 22 медицински центъра, единствено в два – в Гоце Делчев и Петрич, бяха обособени такива след подписване на анекс със Здравната каса.

„ По 20 пациенти минават приблизително дневно през Ковид зоната на МЦ „ Доверие “ в Петрич”, заяви шефът доктор Орфей Дуевски. Центърът работи до обяд от началото на седмицата, като се вършат безвъзмездни прегледи, диагностика и изписване на медикаменти на пациенти в леко и приблизително тежко положение. Здравната каса заплаща по 25 лева на пациент, а общата месечна сума, която се отпуска на Ковид центровете, е 30 000 лева месечно.

Заради кадровия проблем от НЗОК смекчиха в началото заложените условия за Ковид центровете – за работно време от 8 часа и контракт с доктор интернист. След смяната шефовете на Ковид центровете сами би трябвало да дефинират работното време на екипите си, а лекарят може да е с всякаква компетентност.

Идеята на Ковид центровете е напълно в услуга на жителите, които да получат навременна и безвъзмездна здравна помощ, обезпечена с пари на страната, а спомагателните резултати са отбягване на скупчване на евентуално инфектирани с Ковид-19 пациенти пред кабинетите на общопрактикуващите лекари, както и разтоварване и понижаване на пресата над лечебните заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР