Митинг-поклонение по повод рождението на българския революционер се проведе в

...
Митинг-поклонение по повод рождението на българския революционер се проведе в
Коментари Харесай

Калофер почете Христо Ботев

Митинг-поклонение във връзка рождението на българския бунтовник се организира в Калофер. Градът събра десетки хиляди хора от цяла България, които пристигнаха да се поклонят пред Ботев.

За събитието дойде и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която през вчерашния ден разгласи, че ще се учреди предприемчив комитет за празнувания през цялата година.

Идеалът на Ботев е индивидът, свободните хора и по тази причина сме тук, не с цел да се измерваме с него - великия, а с цел да вземем малко светлина от поета, акцентира в словото си ръководителят на парламентарната комисия по защита Константин Попов.

През целия ден Националния музей „ Христо Ботев “ ще бъде отворен за гости. Убедени сме, че те ще са повече, акцентира директорката на музея Ася Николова:

Нужно е да си го спомняме по-често, както и да си припомняме какво ни е завещал – да бъдем първо индивиди, след това българи и патриоти - както самичък той е писал в писмата си, да работим за добруването – освен своето, а и на тези, които са към нас, и да помним, че свободата е велико притежание.

По самодейност на общоукраинската социална организация "Конгрес на българите в Украина ", пред паметника на Ботев в Одеса ще бъдат положени венци и цветя във връзка годишнината от рождението му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР