Мистерия обвива най-самотната къща в света, построена на малък безлюден

...
Мистерия обвива най-самотната къща в света, построена на малък безлюден
Коментари Харесай

В сърцето на Исландия: мистерията около най-самотната къща в света

Мистерия обгръща най-самотната къща в света, издигната на дребен необитаем остров преди близо 100 години.

В обществените мрежи се появиха снимки на бялата постройка, " кацнала "  на зелен рид в Елирей - дребен остров на юг от Исландия.

През 18 и 19 век живописният обект, който е най-североизточният от архипелага Вестманнаеяр и изцяло изложен на стихиите, е бил дом на шепа фамилии. През 30-те години обаче дребното останали поданици се преместват на континента в търсене на по-добър живот.
                             

Оттогава отдалеченият остров е изцяло запустял и самотната къща поражда редица теории и те стават все по-невероятни. Според един от слуховете, къщата е издигната от екстравагантен милиардер, който възнамерявал да се отдръпна там при положение на зомби апокалипсис. Други допускат, че е благосъстоятелност на фанатично набожен аскет. Дори в един миг се спекулирало, че певицата Бьорк има странната къща и даже води договаряния с държавното управление да купи острова.

За страдание, действителността е по-малко вълнуваща. Бялата сграда в действителност е хижа, построена от ловната асоциация на Елирей.

След като последните поданици напускат острова, излиза наяве, че изобилието от риба и пуфини (Тъпоклюни кайри) също е намаляло. За да улесни ловните пътувания, асоциацията строи къщата като леговище, което разполага със сауна, захранвана от система за събиране на дъждовна вода.
                             

Въпреки че наподобява идилично, хижата в средата на нищото има своите дефекти. Няма електричество, течаща вода и вътрешни водопроводни съоръжения, само че пък е налице невероятна панорама.

Островът е разгласен за природен резерват и предпазена зона, защото е главен регион за гнездене на буревестници и други морски птици.

Туристическите компании оферират еднодневни екскурзии за туристи, които желаят да се насладят на локалните забележителности.

Разгледайте още фотоси на красивия остров и самотната къща в галерията ни!
 Мистерията към най-самотната къща в света  Мистерията към най-самотната къща в света  Мистерията към най-самотната къща в света  Мистерията към най-самотната къща в света
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР