Мислите ли, че знаете кой е най-богатият футболист в света?

...
Мислите ли, че знаете кой е най-богатият футболист в света?
Коментари Харесай

Знаете ли кой е най-богатият футболист в света?

Мислите ли, че знаете кой е най-богатият футболист в света? Може би първите имена, които изплуват в съзнанието Ви са тези на Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Неимар и други футболисти от този диаметър. Но грешите.

Твърде евентуално е даже да не сте чували за него. Става дума за 19-годишния Фаик Болкиа, който сега се подвизава в отбора на Лестър Сити.

Може би се питате по какъв начин е допустимо това? Елементарно е – просто би трябвало да бъдете племенник на султана на Бруней Хасанал Болкиа, чието положение е оценено на над 20млрд. $.

Историята на Фаик е много забавна. Той стартира кариерата си в скромния отбор на Нюбъри, където прави първите си стъпки във футбола. През 2009 година геният на Болкиа е видян от скаути на Саутхемтън, който пък има една от най-реномираните футболни школи на Острова.

Крилото остава в южния град до 2013 година, само че не получава предложение за контракт. Именно по тази причина той отпътува за Лондон, където кара експериментален интервал в един от локалните грандове – Арсенал. Болкиа даже взема присъединяване за една от обединенията на клуба в приятелския шампионат Lion City Cup. Следва двугодишен интервал в школата на Челси, преди брунеецът да се озове в тима на Лестър.

Въпреки че е роден в Лос Анджелис, Фаик взема решение да играе за националния тим на Бруней, за който има девет мача и един гол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР