Мисията на Международната агенция за атомна енергия в Запорожката атомна

...
Мисията на Международната агенция за атомна енергия в Запорожката атомна
Коментари Харесай

Спешно! Мисията на МААЕ влиза в Запорожката АЕЦ до седмица

Мисията на Международната организация за атомна сила в Запорожката атомна електроцентрала в Украйна е планувана за идната седмица, заяви Лана Зеркал, съветничка на украинския министър на енергетиката. Тя твърди, че макар единодушието за маршрут през украинска територия, съветската страна основава спънки за достигането на интернационалните представители до обекта.

По-рано генералният шеф на Агенцията Рафаело Гроси сподели, че тя е на път да реализира до дни подготвяната ревизия на атомната електроцентрала, която е под контрола на съветските сили.

Днес и шестте реактора на централата остават изключени от енергийната система на Украйна, заяви държавната компания " Енергоатом ". Външното зареждане се реализира през електропровод от украинската електроснабдителна система.

В същото време специалисти разясняват, че Русия се пробва да употребява Запорожката АЕЦ като оръжие против Украйна и западните и съдружници, които поддържат Киев в геноцидната война, която Кремъл води с една суверенна страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР