Мисълта, че сте приклещени в лекарския кабинет, където трябва да

...
Мисълта, че сте приклещени в лекарския кабинет, където трябва да
Коментари Харесай

Защо някои хора припадат при вида на игла?

Мисълта, че сте приклещени в лекарския кабинет, където би трябвало да ви пронижат с игла, е не е от най-приятните. За някои тя даже е толкоз ужасяваща, че води до пристъп.

Хората с уплахи към иглите могат също да показват сходно държание, подчинено на вътрешните им страхове. При тях обаче се следи по-скоро учестено дишане и нараснал пулс.

И въпреки всичко елементарните хора, страхуващи се от игли, припадат. Те би трябвало да се разграничават от тези, които изпитват под паника боязън от тях(фобия). „ Припадащите “ не са хора с уплахи към иглите, защото при множеството уплахи не се следи припадане.

Сред аргументите за припадането при типа на игла е наследена генетична предразположеност към припадъци, съчетана с противен спомен, който отключва страха.

Повечето от тези хора имат в фамилията си родственик, който изпада в сходни обстановки. Голяма част от тях имат завещан вазовагален инстикт, който се задейства в отговор на страха.

Когато те видят игла или бъдат прободени, се задейства характерен нерв (вагус), който уголемява кръвоносните съдове забавя сърдечната периодичност и понижава кръвното налягане. Често в такива случаи се стига до загуба на схващане за няколко секунди.

 Защо някои хора припадат при типа на игла?

Добрата вест е, че тези положения са лечими. Хората с сходни страхове могат да преодолеят ирационалните си страхове като постоянно се срещат „ очи в очи “ с източника на неприятните положения – иглите.

Първата стъпка е да говорите за казуса, в случай че той пречи на естествения ви метод на живот, с способени лица. Лечението може да продължи в началото с гледане на фотоси на игли, а в следствие и на видео, изобразяващо хора, на които се слагат инжекции. В последна сметка този проблем би трябвало да бъде преодолян, с цел да не поставяте в риск вашето здраве.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР