Мирно шествие в подкрепа на Украйна срещу руската агресия започва

...
Мирно шествие в подкрепа на Украйна срещу руската агресия започва
Коментари Харесай

Не сме неутрални! Мирното шествие за Украйна е днес

Мирно шествие в поддръжка на Украйна против съветската експанзия стартира през днешния ден от 18:30 ч. от площад " Александър Невски " в София. След това демонстрацията ще продължи към Руския културно-информационен център, Българска национална телевизия и паметника на руската войска. " Вземете остарели обувки, които да оставим начело, както направиха в доста други страни в памет на жертвите ", приканват уредниците.

Идеята беше шествието да тръгне от площад " Народно заседание ". Преди дни обаче уредниците му оповестиха, че това място е " резервирано "  за идващия месец в часовете сред 12.00 - 22.00 от хора със слоган. 

" Събираме се на площад " Свети Александър Невски " в 18.30. Към 19.15 потегляме по " Оборище ", бул. " Васил Левски " и " Шипка ". Затрупваме със остарели обувки пространството пред РКИЦ, в символ на отвращение към страната агресор, която погубва почтени човешки животи. Продължаваме по " Шейново " до " Сан Стефано " и Българска национална телевизия, където подвигаме малко звук, с цел да може и Кошлуков да разбере, че ни има. Накрая пресичаме бул. " Цар Освободител " и приключваме пред МОЧА, където ще чуем няколко достоверни гласа. Демонстрацията завършва в 20.30 ", написа в поста си Никола Груев. И приключва: " Апелираме да се въздържаме от провокации. За да повлияем, е нужно просто да залеем улиците, да сме доста, както направихме на 24 март! До тази вечер! ".

" Приятели, шокирани сме от всичко, което научаваме за стореното от съветската войска в украинския град Буча и покрайнините на Киев през последните седмици. Ужасени сме от тези зверства и от мисълта, че в териториите, които към момента са под обсадата на Путин, други хора минават през същото. Не можем да останем неутрални като страна. Трябва да помогнем на Украйна да отбрани децата си от тази безподобна експанзия, включително и с военно-отбранителна помощ. Всички наши сътрудници в Европейския съюз към този момент го направиха без нас и Унгария. Нека не се залъгваме - незаемането на страна и отказването на помощ е съучастничество с агресора ", написа в описанието на, за което към този момент 6000 души са декларирали интерес.

Това е следващото шествие в поддръжка на Украйна, което се провежда в България. Хиляди хора участваха в демонстрацията на 24 март. Голям протест имаше и в Пловдив, и във Варна.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР