Мир в черноморския регион - това следва да е основата

...
Мир в черноморския регион - това следва да е основата
Коментари Харесай

За мир в Черноморския регион настоя президентът Радев

Мир в черноморския район - това следва да е основата на политиката на България и съдружниците й в стратегически проект, а страната ни следва да ускорява отбранителния си потенциал. Това съобщи президентът Румен Радев на конференция, проведена от Института за стопанска система и интернационалните връзки - " Черно море - по-Близкият изток ".

Тепърва ще се усещат последствията от войната сред Руската федерация и Украйна, предвижда той: " Тепърва ще измерваме извънредно деструктивното въздействие на войната. Като прибавим в малко по-широка външна страна замразените спорове в Грузия, в Приднестровието. Като прибавим и ескалиралото опълчване в Нагорни Карабах сред Азербайджан и Армения, виждаме, че всичко това значи тежка вероятност пред нашия район, в случай че не се оправим с проблемите на сигурността ",

" Да вземем единствено до какво докара войната сред Русия и Украйна - забележителен удар върху свободата на корабоплаването и навигацията в Черно море, редица основни пристанища са блокирани. Противокорабните мини в Черно море - какъв удар нанесоха върху туризма, върху корабопаването? Повишиха се и застраховките на морските транспорти. Турция се възползва от обстановката и увеличи петорно таксите за прекосяване през проливите (Босфора и Дарданелите - бел.ред.). Тепърва всички тези събития ще оказват влиялние върху стопанската система ", очерта проблемите Румен Радев.

Европа е в развой на деиндустриализация, както и изпитва редица рецесии в миг, в който има възобновление на съветския свят в постъветското пространство, а Турция има упоритости да се трансформира в международна мощ, уточни още Радев. " От една страна е съветският свят, възобновяване на Русия в рамките на постсъветското пространство, имаме и упоритостите на Турция да стане международна мощ. Виждаме трудностите пред Европа - коронавирус, редица рецесии, Европа е изправена и пред предизвикването на деиндустриализацията. "

" Самата асоциация на нашия район с Близкия изток би трябвало да ни накара да се замислим дали не вървим и ние към такава вероятност, накъде сме се запътили - каква е ролята на България, на съюзите, в които членуваме ", сподели президентът.

Върховният главнокомандващ обаче остава оптимист - не са се изчерпили всички средства на дипломацията за преустановяване на спора сред Москва и Киев, смята той.

От позиция на военния спор има доста нарастване на товарния трафик през България и по-конкретно през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", което постанова вложения в граничните ни пунктове, пренасочи от световен в местен проект казуса още Радев.

Не единствено отрицателни са обаче вероятностите пред Черноморието - имаме голям капацитет за развиване на морски и подводен туризъм заради извънредно добре съхранените антични кораби и артефакти на морското дъно заради високите равнища на сероводород, приключи оптимистично президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР