Минските споразумения от 2014-2015 г. позволиха на Украйна да укрепи

...
Минските споразумения от 2014-2015 г. позволиха на Украйна да укрепи
Коментари Харесай

Бившият президент на Франция потвърди думите на Меркел за Минските споразумения

Минските съглашения от 2014-2015 година разрешиха на Украйна да укрепи въоръжените си сили, съобщи пред The Kyiv Independent някогашният френски президент Франсоа Оланд, който взе участие в подписването на споразуменията.

" Ангела Меркел е права. Споразуменията от Минск стопираха съветското нахлуване за известно време. От 2014 година Украйна укрепи военния си потенциал. Всъщност украинската войска е доста друга от тази през 2014 година Тя е по-добре подготвена и оборудвана. Заслуга на споразуменията от Минск е, че Киев получи тази опция ", съобщи Оланд.

На 7 декември някогашният немски канцлер Ангела Меркел съобщи пред Die Zeit, че " всички са разбрали ", че споразуменията от Минск единствено са замразили спора в Източна Украйна, а не са го решили. Според нея споразуменията от 2014 година са дали на Киев " скъпо време ".

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява думите на Меркел. Тя назова изказването на Меркел " мотив за интернационален съд ". Според нея сходно самопризнание се прави за първи път и единствено удостоверява " това, за което съветските управляващи приказват от доста години ".

Тристранната контактна група (представители от Русия, Украйна и ОССЕ) подписа първите съглашения от Минск през септември 2014 година, с което постави завършек на дейната част от боевете в Югоизточна Украйна. Вторите съглашения от Минск стопираха ескалацията на спора през февруари 2015 година край Дебалцево и бяха подписани с присъединяване на Германия и Франция.

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР