Като цяло руската армия все още не е започнала офанзива

...
Като цяло руската армия все още не е започнала офанзива
Коментари Харесай

Украински експерт за руското настъпление към Харков: Още нищо не е започнало

Като цяло съветската войска към момента не е почнала атака в региона на Харков. Засега имаме разузнаване с пердах и опит за закрепване в перспективни региони. Основните сили могат да бъдат хвърлени в борба след 20 май.

Това съобщи полковникът от украинското контраразузнаване (СБУ) в оставка и боен специалист Олег Стариков във видеоблога на журналиста Александър Шелест.

" Още нищо не е почнало. Това е разузнаване с пердах, предните елементи потеглят да завладяват плацдарм и по-късно ще стартират да навлизат главните сили. Всичко това е началото, а главните сили ще тръгнат някъде към 20 май. Сега има единствено разузнаване, правят го на групи, завладяват плацдарм, а предните елементи се пробват да се закрепят в обитаеми места ", изясни Стариков.

" Най-вероятно ще има три удара. Към Волчанск, Белый Колодец и Великий Бурулук, това е в източната част на Украйна. Вторият удар, помощен, е Липци. И третият удар най-вероятно ще бъде на запад – Писаревка, даже Сумска област, ще бъде за похищение на вниманието ", сподели специалистът.

" Атаката против Харковска област е интервенция за принуждаване на Украйна към мир. Но действително - насила посредством отделяне на територии. Колкото по-далеч отиват, толкоз повече територия ще късат ", изяснява някогашният контраразузнавач.

" Шегичките завършиха, войната ще върви постепенно, както гори степта. Няма да има пробиви, с цел да не вкара едната страна войски на НАТО, а другата - с цел да не даде предлог за влизане, само че непрекъснато ще откъсват територии ", заключи Олег Стариков.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР