Министрите от третото правителство на Бойко Борисов приключват първата си

...
Министрите от третото правителство на Бойко Борисов приключват първата си
Коментари Харесай

Как българите оценяват министрите от кабинета „Борисов 3”

Министрите от третото държавно управление на Бойко Борисов завършват първата си година със междинна оценка от българските гласоподаватели 3.71 по шестобалната система, съгласно данни от самостоятелен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл ", изработен сред 13 и 17 април измежду 1000 пълнолетни българи.

Най-висока междинна оценка получава вицепремиерът Томислав Дончев /4,33/, което очевидно е самопризнание за експертния му облик и уравновесен политически метод, показват социолозите.

Неговият резултат е добър освен измежду поддръжниците на ГЕРБ, само че и измежду по-широка политическа база в дясно-център.

Радев: Парламентът се трансформира в Нотариат, стабилността е марш на място

Борисов: Изказването на Радев е вероломно нахлуване над държавното управление

Още няколко министри са оценени над междинното, измежду които са и двамата вицепремиери от Обединени патриоти, както и четирима "стари " министри от предходни кабинети на Борисов - Лиляна Павлова /4.12/,Владислав Горанов /4.02/, Красимир Каракачанов /3.94/, Валери Симеонов /3.85/, Теменужка Петкова /3.78/, Николина Ангелкова /3.74/, Николай Нанков /3,73/.

10 година в Европейски Съюз - еврооптимисти сме, желаеме в eврозоната

Изненадите, в случай че има избори в този момент у нас - кой отпада от Народно събрание

Румен Радев и Бойко Борисов са най-харесваните политици у нас

Социолозите означават положителната оценка за Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които освен за пръв път са във властта, само че и съставляват относително дребна политическа мощ. По-голямата част от министрите пък получават под междинната за кабинета оценка.

Най-ниски са оценките в най-невралгичните ресори, а ресорите, свързани с европейските фондове и председателство, са в челото.

В годините министър-председателят Борисов резервира най-голям рейтинг на доверие спрямо всички министри и по този метод в прочут смисъл "дърпа " всички напред, разясняват от "Галъпинтернешънъл ".

Каракачанов, Дончев и Павлова - най-одобряваните министри

Изследване: Българинът не има вяра на богатите и желае страната да му дава работа

Данните са от самостоятелен телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл “, извършен сред 13 и 17 април измежду 1000 пълнолетни българи посредством потребление на панелна методика, която обезпечава задоволителна представителност на информацията.

Владислав Горанов си сложи 4,50 като финансов министър през първата година на кабинета "Борисов "3.

"Днес прочетох статистика, че хора са дали оценка 4 на финансовия министър, аз ще си пиша 4,50 ", сподели той.

Според него за една година главните репери от предизборната акция, с които ръководещите са спечелили доверието на българските гласоподаватели, са изпълнени.

"Ние коментирахме, че няма да променяме налозите, че ще увеличим учителските заплати, стартирахме повишението на минималните пенсии, както желаеха Обединени патриоти - в следствие и поради стабилността стопанската система отбелязва положителни темпове на напредък, посочи финансовият министър. Оценката за едно ръководство е в това дали хората живеят по-добре ", уверен е Владислав Горанов.

Той добави, че поради главните макроикономически индикатори, оценката може би е позитивна.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че ръководството на кабинета "Борисов-3 " се характеризира с неустойчивост, обири, ненавист и експанзия, само че ще даде точна оценка след приключването на председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР