Министрите на регионалното развитие и на вътрешните работи Николай Нанков

...
Министрите на регионалното развитие и на вътрешните работи Николай Нанков
Коментари Харесай

Нанков и Радев нямало да оттеглят оставките си

Министрите на районното развиване и на вътрешните работи Николай Нанков и Валентин Радев няма да отдръпват подадените си оставки. Това стана ясно от техни изказвания в коридорите на Народното събрание след парламентарния надзор в сряда (5 септември).

През последните дни ГЕРБ активизираха кметовете си да се разгласят в отбрана на Нанков, който получи мощна поддръжка и от вицепремиера Валери Симеонов. Депутати от ръководещите партии също желаеха Нанков да остане на поста си. Различни сектори пък бяха задействани в поддръжка на другите двама министри - Радев и Московски.

"Няма да отдръпва оставката си - това беше верният ход като персонален акт и като акт на отговорност. Това е волеизявление. Вина и отговорност са две разнообразни неща ", безапелационен беше Нанков. Попитан дали ще промени решението си, в случай че на съдружен съвет бъде помолен да остане, той отговори: "Кой ще ме моли мене? Това дори е несериозно ".

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев пък съобщи, че има кой да взема решение за оставката му. "Моята отговорност беше да си я подам. Има капитани, в случай че употребявам футболна тема, треньори, управлението в Народното събрание ", разясни той. "Ние направихме това, което никой различен не прави. Спомнете си в Бяла - като се обърна рейсът, 19 убити, да сте чули за някаква оставка. Управляваха тройната коалиция, министър Румен Петков. Сега ние вършим нещо друго ", уточни още Радев, който беше в Народното събрание, точно с цел да отговори на депутатски въпрос за пътя Бяла - Русе. По думите му статистиката показвала, че жертвите от произшествия даже намалявали, само че просто случаят край Своге препълнен чашата.

Преди това коментар в коридорите на Народното събрание направи вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Той отбрани тримата представители на държавното управление, чиито оставки изиска и получи министър председателят Бойко Борисов. Според него не е било редно "Обединени патриоти " да научават за това от медиите. Освен това се работило преждевременно.

"Преди да излезе следствието и да се види каква е същинската причина, не би следвало да се одобряват оставките. Задавам елементарния въпрос - в случай че се окаже, че злополуката е напълно неточност на водача, кой е отговорен за това? И още повече, че въпреки всичко става въпрос за едни министри, които могат да бъдат предпазени, като погледнем тяхната работа ", означи Каракачанов. От друга страна обаче оставките следвало да бъдат утвърдени, в случай че бъдат импортирани в Народното събрание.

Тази позиция се разграничава от мнението на Валери Симеонов и депутатите от НФСБ, които оповестиха, че ще гласоподават срещу.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР