Министрите на правосъдието от Г-7 държавите обсъдиха отговорното използване на

...
Министрите на правосъдието от Г-7 държавите обсъдиха отговорното използване на
Коментари Харесай

Министрите на правосъдието от Г-7 обсъдиха трафика на наркотици и изкуствения интелект

Министрите на правораздаването от Г-7 страните разискаха виновното потребление на изкуствен интелект от правосъдните органи на двудневна конференция във Венеция, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Темата на конференцията, която се организира през вчерашния ден и през днешния ден, беше по какъв начин да се дефинират границите на приложимост на машинно самообразование и роботика.

Съвместното изказване, оповестено в края на срещата през днешния ден, също по този начин акцентира потребността от по-строго използване на наказания и други ограничения против Русия, " в това число да бъдат държани виновни тези, които дават на Русия нелегално финансиране и артикули в несъгласие на тези ограничения “.

Декларацията на министрите на правораздаването засегна и интернационалните старания за битка с престъпността, трафика на опиати, прането на пари и трафика на мигранти. Освен Италия, която е ротационен ръководител тази година, в състава на Г-7 влизат Канада, Франция, Германия, Япония, Съединени американски щати и Англия, а на тази среща участваха и представители на Европейски Съюз.

По италианска самодейност, водачите от Г-7 одобриха взаимна резолюция за битката с незаконната интернационална търговия на опиати. Синтетичните опиати като фентанил бяха във фокуса на декларацията.

Министрите на правораздаването от Групата на седемте се срещнаха в Берлин през 2022 година и в Токио през 2023 година, с цел да проведат диалози за осъществените военни закононарушения след нашествието на Русия в Украйна.

Украинският министър на правораздаването Денис Малюска и генералният прокурор Андрий Костин взеха присъединяване в някои от полемиките във Венеция и организираха двустранни диалози с представители на Г-7.

Министрите на страните от Г-7 се срещнаха едвам седмици откакто през март Европейският парламент утвърди по-строги регулации в Европейски Съюз. Според признатите правила системите за изкуствен интелект ще бъдат категоризирани в разнообразни групи съгласно равнището им на заплаха – колкото по-висок е рискът на обещано приложение, толкоз по-строги следва да са условията към него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР