Министри от правителството на Тереза Мей заплашват да подадат оставка

...
Министри от правителството на Тереза Мей заплашват да подадат оставка
Коментари Харесай

Сънди таймс: Министри от правителството на Тереза Мей заплашват да подадат оставка

Министри от държавното управление на Тереза Мей заплашват да подадат оставка на фона на разногласията за Брекзит, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се базират на вестник " Сънди таймс ".

Най-малко шестима министри последователи на оставането в Европейския съюз ще подадат оставка, в случай че Мей поддържа твърдия Брекзит, който ще значи излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка, съобщи Българска телеграфна агенция.

От друга страна министрите, които упорстват за излизане от Европейски Съюз, ще подадат оставка, в случай че министър председателят поддържа оставането на Англия в митнически съюз с Европейския съюз или присъединяване й в изборите за Европейски парламент през май тази година.

" Сънди таймс " цитира писмо на държавния министър по въпросите на имиграцията Каролайн Ноукс, съгласно която договорката на Мей е мъртва, а отсъствието на Брекзит е доста по-добър вид от цялостния неуспех " на приемането на разновидността на премиера за излизане от Европейски Съюз.

Вестник " Дейли телеграф " написа по-рано, че Тереза Мей има желание през идната седмица за четвърти път да внесе договорката си за гласоподаване в Народното събрание. Изданието означи, че в случай че и този път съглашението на Мей бъде отхвърлено, то тя ще свика предварителни парламентарни избори. Вестник " Обзървър " обаче заяви, че депутати от ръководещата Консервативна партия възнамеряват да блокират всеки опит на Мей да свика избори, отбелязва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР