Министерството на земеделието увеличи бюджета за проекти по подмярка 4.1

...
Министерството на земеделието увеличи бюджета за проекти по подмярка 4.1
Коментари Харесай

Увеличава се бюджетът за инвестиции в земеделски стопанства

Министерството на земеделието усили бюджета за планове по подмярка 4.1 „ Инвестиции в аграрни стопанства “ от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 година. По този метод става допустимо да бъдат утвърдени по-голям брой подадени заявки, прецизираха от аграрното ведомство.

С изменение на Условията за кандидатстване, бюджетът на последния банкет по подмярка 4.1 се усилва от 220.88 млн. евро на 243.38 млн. евро. В резултат ще бъдат финансирани в допълнение планови оферти, получили еднакъв брой точки, само че са еднообразно качествени и способстват за реализиране на задачите на програмата за развиване на селските региони.

Променят се и изискванията за провеждането на процедури за избор на реализатори, с цел да бъде улеснено реализирането на планове. Предвидено е в случаите, когато безвъзмездната финансова помощ е по-малка или равна на 50 на 100 от утвърдената обща стойност на плановото предложение, за възможни да се признават и разноските, за които е определен реализатор посредством три предложения.

Същите промени в изискванията за провеждането на процедури за избор на реализатори се правят с друга заповед и в Насоките за кандидатстване с планови оферти подмярка 4.2

„ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “.

В края на предходната седмица Държавен фонд „ Земеделие “-Разплащателна агенция  завърши оценката за административно сходство и допустимост на 523 планови оферти по подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “. Тя е от мярка 4 „ Инвестиции в материални активи ” от Програма за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година.

Проектните оферти са подадени посредством ИСУН. По подмярката се финансират вложения, ориентирани към преправка на селскостопански артикули.

От оценените на стадий административно сходство и допустимост 523 плана, до идващия стадий на разглеждане – техническа и финансова оценка, минават 414 планови оферти, 92 са плановете, които не минават на следващ стадий, а 17 планови оферти са оттеглени от претендентите.

След привършване на процедурата по обжалване, за допустимите планови оферти ще бъде осъществена техническа и финансова оценка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР