Министерството на земеделието на САЩ одобри продажбата на светещи в

...
Министерството на земеделието на САЩ одобри продажбата на светещи в
Коментари Харесай

Нещо ново на Свети Валентин: започва продажбата на светещи в тъмното ГМО петунии

Министерството на земеделието на Съединени американски щати утвърди продажбата на светещи в тъмното петунии от компанията Light Bio. Тези необикновени стайни растения са получили ДНК от биолуминисцентни гъби. Цената им е 29 $ за саксия и не изискват специфични грижи или поддържане. Според другите отзиви те са доста подобаващи като подарък за Свети Валентин.

През деня тези цветя са неразличими от елементарните петунии, само че през нощта листата им излъчват меко и нежно зелено зарево. Това зарево е изключително мощно по краищата и там, където порастват нови леторасли. Този необикновен резултат акцентира естествените шарки на растението.

Колкото по-здраво е растението и колкото повече слънчева светлина получава, толкоз по-ярко свети през нощта. Най-силните стъбла са сравними с лунната светлина. Интензивността на „ светенето “ може да се контролира благодарение на бананови кори. Те освобождават хормона на растежа етилен, който форсира метаболизма на растението.

Обикновено в светещите растения се вграждат гени от светулки, само че за този вид петуния е определена ДНК на гъби.

Лигнинът, който придава на растителните кафези издръжливост и неотстъпчивост, съдържа молекула кафеена киселина. Биолуминесцентните гъби имат двойка ензими, които я трансформират в светещия луциферин. Трети ензим окислява луциферина, освобождавайки фотон, а четвърти ензим трансформира окисления луциферин назад в кофеинова киселина, тъй че процесът на светене да стартира още веднъж. ДНК, вградена в светещите петунии, им разрешава да създават тези ензими, с цел да реализиран същия резултат.

Първите сходни биолуминисцентни растения са отгледани преди повече от 35 години. Но с помощта на утвърждението на Министерството на земеделието на Съединени американски щати те ще стартират да се продават в цяла Америка. Да се надяваме, че на идващия празник на влюбените тези забавни растения ще се появят и в Европа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР