Технологичните богове най-накрая се усмихнаха на Siri, ако днешните данни

...
Технологичните богове най-накрая се усмихнаха на Siri, ако днешните данни
Коментари Харесай

Apple ще представи Siri с изкуствен интелект на WWDC

Технологичните богове най-сетне се усмихнаха на Siri, в случай че днешните данни в New York Times са правилни. Писали сме неведнъж по отношение на минусите на Siri и вярата ни, че самодейностите на Apple с изкуствен интелект ще разрешат на виртуалния цифров помощник да дава отговор на повече поръчки с един явен отговор, вместо да ни подмята три фрагмента от разнообразни уеб сайтове, принуждавайки ни да търсим сред тях верния отговор.

Няма нищо по-разочароващо от това да зададете на Siri въпрос за вашия iPhone и да го чуете да споделя тези шест обезсърчаващи думи: „ Намерих го в интернет “. Още по-разочароващо е, когато Siri ви предложи три уеб страницата, които да разгледате, а Гугъл Assistant реагира неотложно и ясно, без да се постанова да четете три пасажа от три разнообразни уеб страницата.

Например, помолихме Siri да ни каже резолюцията на екрана, употребена в истинския iPhone. Очевидно Сири не се интересува от произхода си, защото сътвори три къси фрагмента от три уеб страницата, с цел да открием отговора на този въпрос. Когато зададохме същия въпрос на Гугъл Assistant, получихме отговора: „ Екранът на iPhone е екран с течни кристали с разграничителна дарба 320 x 480 dpi и диагонал към 3,5 инча, което го прави доста по-голям от множеството други телефони по това време, а iPhone беше първият мобилен телефон с технология за мултитъч ръководство “. Това е идеалният отговор.

New York Times оповестява, че ъпдейтът на Siri ще бъде показан на 10 юни по време на главната конференция WWDC. В същото време Apple разгласи, че Siri ще употребява генеративен изкуствен интелект, който ще разреши на цифровия помощник освен да бъде по-разговорен, само че и да помогне на Siri да разбере другите поръчки. Една част от данните, които ни тревожат, са, че Apple се надява да употребява подобренията на AI, с цел да увеличи способността на Siri да задава таймери, да основава напомняния и да извършва други сходни задания. Честно казано, не имаме вяра, че Siri се нуждае от помощ за тези задания.

Данните настояват, че Apple е решил да даде на Siri „ мозъчна трансплантация “ при започване на предходната година, откакто изпълнителните шефове Крейг Федериги и Джон Джанандреа са си играли с ChatGPT. След това, ръководителите на Apple са решили, че Siri би трябвало да бъде изменен.

Така че всичко се свежда до 10 юни, когато за първи път ще забележим по какъв начин Apple възнамерява да усъвършенства iOS, iPadOS и MacOS с внедряването на изкуствен интелект. В допълнение към Siri, Apple се чака да приложи и магията на изкуствения разсъдък в приложенията като Siri, Safari, Spotlight Search, Messages и Mail.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР