Министерството на здравеопазването ще създаде специализирано звено за родилки с

...
Министерството на здравеопазването ще създаде специализирано звено за родилки с
Коментари Харесай

Ангелов: Специално COVID звено за бременни жени

Министерството на опазването на здравето ще сътвори профилирано звено за родилки с COVID-19, разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Бургас.

Той дойде изненадващо в града, където от довечера влизат в действие нови, още по-строги ограничения. Непълнолетните в региона към този момент ще имат вечерен час, наложително за всички става и носенето на маска навън. Забраняват се всички групови и самостоятелни спортни занимания.

Три бременни дами, инфектирани с вируса, са настанени в болничното заведение в морския град. Състоянието на едната е тежко, добави проф. Ангелов. И изясни, че тя се е лекувала 10 дни у дома, преди да постъпи в болничното заведение.

Консултирана е на най-високо равнище в страната – с основния координатор на Експертния съвет по анестезиология и реанимация. „ Притеснени сме за изхода от нейното лекуване. Родените от нея деца са добре ”, добави министърът.

" Наблюдаваме подмладяване на пациентите с COVID-19. Всичко, от което има потребност Бургас, ще бъде направено, усилваме броя на леглата. Ще бъдат пренасочени спомагателни ваксини, ще се изпрати и " Ремдесивир ", сподели още министър Ангелов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР