Министерството на здравеопазването на Русия публикува препоръки за лечение на

...
Министерството на здравеопазването на Русия публикува препоръки за лечение на
Коментари Харесай

Как да се лекувате при леки форми на Омикрон

Министерството на здравеопазването на Русия разгласява рекомендации за лекуване на Омикрон при леко и безсимптомно протичане на болестта.

От ведомството смятат, че имунизираните и преболедувалите по-рано от COVID-19 не се нуждаят от лекуване при безсимптомна форма. На тях се предлага да се самоизолират и могат да получат болничен лист. 

Ваксинираните под 60 години, които са в рискови групи при съществуването на признаци на остро респираторно вирусно заболяване (кашлица, хрема, дращене или болежка в гърлото, повишение на температурата не повече от 37,5 °С) се предлага:

- да останат у дома;
Южна Корея с нова система за реакция при ковид
Нова система за диагностика и лекуване на ковид започнаха да ползват от през днешния ден в Южна Корея. Целта на новите ограничения е да се спре раз...
Прочети повече
- да се изолират в обособена стая, в случай че живеят с други хора, да носят маска (както и всички останали живеещи в жилището);

- да се проветрява стаята един път на три часа;

- да се пие минимум 2 л вода в денонощие;

- температурата да се мери най-малко три пъти дневно, а сатурацията най-малко два пъти на ден. (тя не би трябвало да е по-ниска от 95–96%);

- да се употребяват противовирусни препарати, капки или спрей за нос, средства за гаргара;
Лабораторни данни: Осем лекарствени субстанции работят и против Омикрон
Осем антивирусни медикаменти, употребявани от лекарите за други варианти на ковид, се оказаха ефикасни и при лекуването на инфектираните...
Прочети повече
- при температура над 38°С да се взимат препарати за намаление на температурата, а по този начин също и витамини C и D.




Ако при признаци температурата се задържа над 38°С повече от две денонощия да се извика доктор. Ако се появи зной, възприятие за дефицит на въздух, болежка в гърдите, затруднено дишане и/или равнището на сатурация е под 94-95% би трябвало да извикате Бърза помощ. Не приемайте антибиотици, които не са ви изписани от доктор.

За имунизирани хора над 60 години от рискови групи и/или имащи хронични болести при положение на безсимптомно заболяване от COVID-19 рекомендациите са същите, както за боледуващи от остро респираторно вирусно заболяване. Ако се появят признаци (кашлица, хрема, дращене или болежка в гърлото, повишение на температурата не повече от 38°С) - извикайте Бърза помощ.

Неваксинираните и тези, които не са боледували от ковид при проявата на каквито и да било признаци на остро респираторно вирусно заболяване би трябвало да се изолират, а в при утежняване да извикат Бърза помощ.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР