Министерството на вътрешните работи ще обнови автопарка си с чисто

...
Министерството на вътрешните работи ще обнови автопарка си с чисто
Коментари Харесай

МВР обновява автопарка си със спецбусове за над 5 млн. лева

Министерството на вътрешните работи ще обнови автопарка си с чисто нови микробуси за реализиране на действия с превантивна цел и осъществяване на профилирани полицейски интервенции. Те ще употребяват, както в столицата, по този начин и от окръжните дирекции, и ще костват над 180 000 лева. за брой, излиза наяве от публичната поръчка.

Сумата, която Министерство на вътрешните работи възнамерява да похарчи за 29 спецбуса, е 5 212 500 лева без Данък добавена стойност. В техническите спецификации е записано, че мощността на двигателя на новите коли би трябвало да е най-малко 134 конски сили и да развива скорост не по-малко от 140 км/ч. Освен това купето ще бъде оборудвано с GPS навигация, климатроник и специфична сгаваема маса за слагане на преносим компютър. Има също условие за лайтбар (крило), инсталиран на покрива, като част от сигнално-звуковата сигнализация, усилвател с високоговорител, портативен проектор и даже преносим компютър.

Компютърът на микробуса ще е с процесор най-малко Core i5-8250U 1.60 GHz, RAM памет - 8 GB, и 256 GB SSD корав диск. Лаптопът ще върви с Windows и не би трябвало да тежи повече от 1.8 кг. Допълнитилно ще има портативен бял екран за мултимедийния проектор. Предвидено е новият автомобил да разполага и със профилирана техника като тетра радиотерминали.

Всеки от бусовете ще бъде доставен дори с " обучителен комплект за осъществяване на акции по предварителна защита на пътна сигурност за деца ". Той се състои от портативна сгъваема площадка за безвредно ръководство на колела с пътни знаци, 4 бр. светофарни уредби с височина от 1 м., 6 гумени конуса, 1 брой велосипед за деца до 10 година и 1 велосипед за деца над тази възраст, електрокола за деца и хладилни чанти.

Новите профилирани коли би трябвало да са наложително бели с надпис „ ПОЛИЦИЯ ” със наследник цвят от двете страни на автомобила. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР