Министерството на вътрешните работи (МВР) отново ще входира постановленията за

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) отново ще входира постановленията за
Коментари Харесай

МВР отново ще входира постановленията за задържането на политиците от ГЕРБ

Министерството на вътрешните работи (МВР) още веднъж ще входира постановленията за задържането на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Причината, съгласно ведомството е, че при публикуването на описите по следствието, прокуратурата е пропуснала придружителното писмо, изпратено от полицията, осведоми Българска национална телевизия.

Ето какво пишат от Министерство на вътрешните работи:

"Във връзка с публикуваните от прокуратурата описи по досъдебното произвеждане, по което три лица бяха арестувани за 24 часа в Седмо РУ-СДВР, прецизираме, че от обявата липсва придружителното писмо, с което те са били публично изпратени от ГДНП в СГП.

В придружителното писмо е посочено, че с изключение на материалите по досъдебното произвеждане по член 161 алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, са изпратени и материали по член 219 алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс, който гласи:

Чл. 219. (1) Когато се съберат задоволително доказателства за виновността на несъмнено лице в осъществяване на закононарушение от общ темперамент и не са налице някои от основанията за преустановяване на наказателното произвеждане, проверяващият орган рапортува на прокурора и притегля лицето като обвинен със сформиране на надлежно разпореждане.

Това е повода плановете на постановленията по член 219 алинея 1 да не попадат в описите, публикувани от прокуратурата, защото те са разказани в придружителното писмо.

За улеснение на прокуратурата, въпросните постановления ще бъдат входирани още веднъж сутринта в понеделник, 21 март 2022 година "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР